www.CLICK4CRETE.gr

 

τι να δεις στο Ηρακλειο



Το Ηράκλειο είναι η πρωτεύουσα της Κρήτης, μια συναρπαστική πόλη με μια πλούσια και ενδιαφέρουσα ιστορία 5.000 ετών.


Το κοσμοπολίτικο Ηράκλειο δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από άλλες μεγαλουπόλεις.


Η πόλη προσφέρει στους επισκέπτες της πληθώρα μοναδικών εμπειριών,


 μια ζωντανή πόλη  καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου με υπέροχα καταστήματα, καταπληκτικά εστιατόρια, πλατείες με δέντρα και μια ακμάζουσα νυχτερινή ζωή. 


Το πάντα ολοζώντανο Ηράκλειο, εκτός από μοντέρνες απολαύσεις και ανέσεις, διατηρεί καλά φυλαγμένα στα μουσεία του πολλούς από τους πολύτιμους «θησαυρούς» της Κρητικής κληρονομιάς. 





Αξιοθέατα που αξίζει να επισκεφθείτε στο Ηράκλειο:


1. Λιοντάρια

Σημείο αναφοράς στην καρδιά του κέντρου του Ηρακλείου, όπου δεσπόζει το επιβλητικό σιντριβάνι με τα 4 λιοντάρια, όπου από το στόμα τους αναβλύζει το νερό.


2. Λότζια

 Η Λότζια θεωρείται ένα από τα κομψότερα μνημεία που άφησαν οι Ενετοί σε ολόκληρη την Κρήτη.Σήμερα στεγάζει τις υπηρεσίες του Δήμου Ηρακλείου.


3. Αγιος Τίτος

Ο Αγιος Τίτος, ή πιο σωστά ο ναός του Αγίου Τίτου στο Ηράκλειο, είναι ένα από τα σημαντικότερα μνημεία στο κέντρο της πόλης, στην οδό 25ης Αυγούστου. 


4. Φρούριο Κούλες

Το φρούριο είναι επισκέψιμο ως αρχαιολογικός χώρος και έχει υποστεί σημαντικές αναστηλωτικές παρεμβάσεις,υπάρχει πολύ καλά οργανωμένο πληροφοριακό υλικό για την ιστορία του φρουρίου, αλλά και του Ηρακλείου γενικότερα.


5. Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου

Το Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου, είναι ένα από τα πιο σημαντικά και αξιόλογα μουσεία στην Ελλάδα. Αποτελείται από 20 αίθουσες, στις οποίες υπάρχουν εκθέματα που προέρχονται αποκλειστικά από την Κρήτη. Τα εκθέματα αυτά, προέρχονται κυρίως από την κεντρική και ανατολική Κρήτη και καλύπτουν ιστορία 5.500 χρόνων. Ο τρόπος παρουσίασης των εκθεμάτων, βασίζεται στην χρονολογική εξέλιξη του Μινωικού πολιτισμού.


6. Ιστορικό Μουσείο Κρήτης

Το Ιστορικό μουσείο στεγάζεται σε ένα τριώροφο νεοκλασικό κτίριο της οικογένειας Καλοκαιρινού και αποτελεί ακόμα ένα σημαντικό πυρήνα κρητικής ιστορίας και παράδοσης. Απαρτίζεται από 12 αίθουσες, μέσα από τις οποίες διαγράφεται η εξέλιξη του Κρητικού πολιτισμού από τα χριστιανικά χρόνια μέχρι τον 20ο αιώνα. Περιλαμβάνει εικόνες, ιστορικά κειμήλια, βιβλία, χάρτες, κρητικές φορεσιές και πολλά άλλα εκθέματα που σκιαγραφούν με τον πιο μοναδικό τρόπο την Κρήτη του παρελθόντος.


7. Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης

Στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας στο Ηράκλειο, ο επισκέπτης έρχεται σε επαφή με τον φυσικό πλούτο της Κρήτης και της ηπειρώτικης Ελλάδας. Σκοπός, εκτός των άλλων, είναι και η ουσιαστική κατανόηση της σχέσης των παλαιών πολιτισμών και του φυσικού περιβάλλοντος, η γνωριμία, μέσω των εκθεματικών απολιθωμάτων, πετρωμάτων και ορυκτών, με το εντυπωσιακό παρελθόν της Κρήτης και της Μεσογείου, αλλά και η μελλοντική εξέλιξη τους.


8. Τάφος Νίκου Καζαντζάκη

Στο υψηλότερο σημείο των Ενετικών Τειχών της πόλης του Ηρακλείου, στον προμαχώνα Μαρτινέγκο, βρίσκεται ο τάφος του σπουδαίου Κρητικού συγγραφέα, Νίκου Καζαντζάκη.


9. Ενυδρείο Κρήτης (Cretaquarium)

Το μεγάλο Ενυδρείο βρίσκεται 15 χιλιόμετρα ανατολικά του Ηρακλείου και  προσφέρει στους επισκέπτες του, μια μεγάλη γεύση από το θαλάσσιο πλούτο της Μεσογείου!


10. Μινωικό Παλάτι της Κνωσού

Η Κνωσός βρίσκεται 5 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά του Ηρακλείου,είναι το πιο σημαντικό και μεγαλοπρεπές δείγμα Μινωικού πολιτισμού, και ιερή πολιτιστική κληρονομιά ολόκληρης της Ελλάδας και παγκοσμίου φήμης μνημείο. 

Πηγή:www.click4crete.gr





Διαβάστε επίσης 

== Ατσαλένιο Ηρακλείου, μια συνοικία με την δική της ιστορία!

== Τα χαρακτηριστικά γνωρίσματα του γνήσιου Κρητικού

== Ανώγεια:Δείτε πέντε λόγους για να τα επισκεφθείτε!


Ηράκλειο - Ένας αγαπημένος προορισμός που μαγεύει όλες τις εποχές!


Χανιά:Τι αξίζει να επισκεφτείς και που να μείνεις


Ρέθυμνο:Τι αξίζει να επισκεφτείς και που να μείνεις.


Ανώγεια:Δείτε πέντε λόγους για να τα επισκεφθείτε!


Ηράκλειο info point


Χρήσιμες πληροφορίες για το νησί της Κρήτης







Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη