www.CLICK4CRETE.gr

athina plerwnaki

Χωρίς ρεύμα απειλείται να ζήσει, μια ανάπηρη μητέρα, καθηλωμένη σε καροτσάκι, μαζί με τα πέντε παιδιά της στο Ηράκλειο Κρήτης. 

Η κυρία Αθηνά Πλερωνάκη, η οποία από το 2007 είναι καθηλωμένη σε καροτσάκι με αναπηρία 100%, ήρθε όπως καταγγέλλει στο «protothema.gr», το πρωί της Δευτέρας, αντιμέτωπη με υπάλληλο της ΔΕΗ, ο οποίος απείλησε ότι θα τους κόψει το ρεύμα. 

Λόγω οικονομικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει η οικογένεια, η μητέρα αδυνατούσε να πληρώσει το ποσό των λογαριασμών του ρεύματος με αποτέλεσμα το χρέος της προς την ΔΕΗ, να φτάσει τα 3.600 ευρώ. 

Η κυρία Αθηνά, προσπάθησε να κάνει διακανονισμό με την ΔΕΗ, αλλά όπως αναφέρει της ζητούν, επειδή το ποσό είναι μεγάλο, 1.500 ευρώ για να προχωρήσουν. 


«Ήρθαν σήμερα το πρωί να μου κόψουν το ρολόι... τους παρακαλέσαμε να περιμένουν μέχρι το τέλος του μήνα, για να μην μείνουν τα παιδιά μου χωρίς ρεύμα και εκείνοι μου απάντησαν ότι θα το κόψουν από τον στύλο», λέει η μητέρα απελπισμένη. 

Όπως λέει «έψαξα τον δήμαρχο και τον αρχιεπίσκοπο αλλά δεν μπόρεσα να βρω κανέναν να με βοηθήσει. Είχαμε πάει και πριν ένα χρόνο στον δήμο και μας πέταξαν έξω». 

«Πέφτω στα πόδια τους, παρά του ότι είμαι σε καροτσάκι και τους παρακαλώ για τα παιδιά μου», λέει στο «protothema.gr» η κυρία Αθηνά Πλερωνάκη.

Η κυρία Αθηνά έχει πέντε παιδιά, από 16 χρονών έως ενός έτους το μικρότερο και όπως αναφέρει, τα μόνα χρήματα που παίρνει είναι 700 ευρώ κάθε μήνα από το επίδομα αναπηρίας, κάποιες φορές ένα μικρό επίδομα κίνησης και τα λίγα χρήματα του συντρόφου της, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να εξασφαλίσει τα πολύ απαραίτητα, όπως γάλα και πάνες για τα παιδιά της .
protothema.gr

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη