www.CLICK4CRETE.gr


Όσο...ψάχνουν, τόσο βρίσκουν ναρκωτικά στο πλοίο!
"Το βαπόρι από την Περσία" δεν ήταν γεμάτο μόνο με χασίς σε μορφή "σοκολάτας". Το τελευταίο κοντέινερ έκρυβε μια μεγάλη έκπληξη για τους λιμενικούς που έκαναν την έρευνα, καθώς αποκαλύφθηκαν 3 εκατομμύρια ναρκωτικά χάπια "captagon", γνωστών και ως "ναρκωτικών χαπιών των τζιχαντιστών".


Πρόκειται για συνθετική αμφεταμίνη η οποία χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά τη δεκαετία του ‘60 για τη θεραπεία της ναρκοληψίας και του συνδρόμου ελλειμματικής προσοχής και υπερκινητικότητας, αλλά εγκαταλείφθηκε στη συνέχεια λόγω των παρενεργειών που προκαλεί και του εξαιρετικά εθιστικού του χαρακτήρα. Τα ναρκωτικά αυτά κρατούν εκείνους που κάνουν χρήση, σε εγρήγορση, χωρίς να νιώθουν κούραση, κι έτσι εξηγείται για τους έχει αποδοθεί ο χαρακτηρισμός "ναρκωτικά των τζιχαντιστών". Χρήση κάνουν στρατιώτες του Ισλαμικού Κράτους καθώς και άλλες ομάδες που εμπλέκονται στις μάχες που διεξάγονται στην περιοχή.

Ο απολογισμός των ευρημάτων στο πλοίο μέχρι στιγμής, περιλαμβάνει τους έξι τόνους σοκολάτας και τα τρία εκατομμύρια captagon.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη