www.CLICK4CRETE.gr


Το μήνυμά της προς τους απανταχού Ελληνες, να έχουν «το κεφάλι ψηλά», έστειλε με αφορμή την 25η Μαρτίου η Μαρία Γιατράκη, μια 17χρονη Κρητικοπούλα-φαινόμενο, που πιλοτάρει αεροσκάφη από νεαρή ηλικία. 

Η Μαρία πρωταγωνίστησε και στην παρέλαση που έγινε χθες, 25η Μαρτίου, στον δήμο Χερσονήσου, καθώς πέταξε με ένα μονοκινητήριο αεροσκάφος τύπου DA-40 πάνω από το πλήθος, με τους παρευρισκόμενους να την αποθεώνουν. 


Μιλώντας στο neakriti.gr, η 17χρονη μαθήτρια της Γ’ Λυκείου υποστήριξε ότι ήθελε να τιμήσει «τους πεσόντες της 25ης Μαρτίου, μια και αποφοιτώ φέτος. Ηθελα να είναι σαν τελευταίος χαιρετισμός».
Η Μαρία Γιατράκη προσέθεσε ότι είναι «ενθουσιασμένη, και νιώθω χαρά και υπερηφάνεια. Το μήνυμα που θέλω να στείλω στους Ελληνες είναι το “κεφάλι ψηλά”, αισιοδοξία και πως αυτοί που πολέμησαν είχαν θάρρος. Θα πρέπει να βάζουμε στόχους και να έχουμε όνειρα» τόνισε. 
Οπως εξήγησε, ο στόχος της να συνεχίσει τις σπουδές της στην αεροπλοΐα και να πιλοτάρει αεροσκάφη επαγγελματικά. 

Μαθαίνει 8 μουσικά όργανα!

Πέρα από τους... αιθέρες, ωστόσο, η 17χρονη έχει πάθος με τη μουσική και έχει βάλει σκοπό να περάσει, με τις πανελλαδικές, σε μουσική σχολή. 

Σύμφωνα με το neakriti.gr, η Μαρία, στην Δ’ Δημοτικού,  είχε ξεκινήσει να ασχολείται με το μπουζούκι, με δάσκαλο τον πατέρα της που είναι επαγγελματίας μουσικό. 

Στη συνέχεια όμως καταπιάστηκε με πολλά ακόμη όργανα όπως το βιολί, το όμποε, η ντραμς, η κιθάρα, το βιολεντσέλο, ενώ κάνει μαθήματα πιάνου και ενδιαφέρεται να μάθει και άρπα!
ΠΗΓΗ iefimerida.gr

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη