www.CLICK4CRETE.gr


photo by kythera.gr


Τα Κύθηρα ή αλλιώς Τσιρίγο είναι το νησί της θεάς Ουράνιας Αφροδίτης και του Έρωτα. Βρίσκονται στη Νότιο Ελλάδα μεταξύ της νότιας Πελοποννήσου και της Κρήτης. Το νησί διοικητικά είναι οργανωμένο σε ένα δήμο που μαζί με την κοινότητα Αντικυθήρων, του ομώνυμου γειτονικού νησιού, υπάγονται στην Επαρχία Κυθήρων η οποία ανήκει στη Νομαρχία Πειραιά. 

Είναι ορεινό νησί με πολλές κοιλάδες που καταλήγουν στη θάλασσα και σχηματίζουν μαγευτικές παραλίες. Αποτελούν ένα δημοφιλή τουριστικό προορισμό, αφού τα τελευταία χρόνια αρκετοί επισκέπτες ανακαλύπτουν το νησί, όμως η ανάπτυξη δεν έχει αλλοιώσει τη φυσιογνωμία του και την «αύρα» που αποπνέει. 

Ο επισκέπτης μπορεί να βρει καλή υποδομή σε καταλύματα, εστιατόρια, ταβέρνες και τουριστικά καταστήματα, ωστόσο το μεγάλο προσόν των Κυθήρων είναι ότι απευθύνεται σε κάθε άνθρωπο, ανεξαρτήτως ηλικίας και ενδιαφερόντων, καθώς παρουσιάζουν πολύπλευρο ενδιαφέρον. 


Παραλίες για όλα τα γούστα, δυνατότητες νυχτερινής διασκέδασης για τους πιο ανήσυχους, ιστορικά μνημεία, ιερά προσκυνήματα, όμορφες εξοχές, παραδοσιακά χωριά περιμένουν τον τουρίστα να τα γνωρίσει και του παρέχουν τη δυνατότητα να δώσει στις διακοπές του το νόημα που εκείνος θέλει. 

Περιηγηθείτε λοιπόν στο νησί της Αφροδίτης και νιώστε την εμπειρία που θα σας προσφέρει η ανακάλυψη.

πηγη ww.zougla.gr

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη