www.CLICK4CRETE.gr


ΦΩΤΟ ΑΠΟ IEFIMERIDA.GR

Σχεδόν καθημερινά ο ξένος τύπος υμνεί τις ομορφιές της Ελλάδας κυριώς όσο προχωράμε προς το καλοκαίρι.
Αυτή τη φορά ο βρετανικός Guardian δημοσιεύει ένα εκτενές άρθρο για τη Μήλο, εξυμνώντας τις ομορφιές το φαγητό και τις πρώτες ύλες της, τα λαχανικά και τα τυριά της.


Η δημοσιογράφος Amanda Dardanis που επισκέφθηκε το νησί ανακάλυψε μια γαστρονομική σκηνή σε άνθηση. Μπορεί η γειτονική Σίφνος να φημίζεται για τις γαστρονομικές απολαύσεις που προσφέρει, αλλά η Μήλος ακούγεται όλο και περισσότερο τα τελευταία χρόνια για το καλό φαγητό της, αναφέρει η δημοσιογράφος.

Σημειώνει το ποσο της άρεσε το «gourounopoulo» αλλά και το «bouyiourdi» με τομάτες, φετα και καυτερές πιπεριές.

Όπως σημειώνεται στο άρθρο, σε όλο το νησί βρίσκεις εστιατόρια με χαρακτήρα, που μαγειρεύουν χρησιμοποιώντας ντόπιες και ολόφρεσκες πρώτες ύλες.

Επίσης τονίζει πως τα τελευταία χρόνια τα εστιατόρια της Μήλου έχουν γίνει λίγο πιο γκουρμέ, με δημιουργικά μενού μεσογειακής κουζίνας. Ακόμα και στα πιο ακριβά όμως, μπορείς να φας οικονομικά επιλέγοντας μεζέδες και χύμα κρασί, λέει η δημοσιογράφος. Μπορείς να πληρώσεις κάτι παραπάνω από 10 ευρώ το άτομο και να έχεις και μία γύρα κερασμένο τσίπουρο.


Η δημοσιογράφος κάνει ειδική μνεία στο εστιατόριο «Ω! Χαμός» μια παλιά οικογενειακή ταβέρνα στον Αδάμαντα, δίπλα στη θάλασσα, με λαχανικά, κρέατα και τυριά δικής τους παραγωγής.
«Ξεχάστε να βρείτε τραπέζι εδώ αν έρθετε μετά τις 7 το απόγευμα», λέει η φίλη της, Τζίνα η οποία τα τελευταία πέντε χρόνια ζει πια μόνιμα στο νησί στο οποίο πήγαινε διακοπές και σαν παιδί.

Οπως γράφει η δημοσιογράφος ακόμα ένα μαγαζί που ξεχωρίζει είναι το εστιατόριο «Sirocco» στην παραλία του Παλιοχωριού όπου το φαγητό ψήνεται σε πήλινες γάστρες που τοποθετούνται 40 εκατοστά κάτω από την άμμο, την «Αρμύρα» στα Πολλώνια για φρέσκο ψάρι από τα καΐκια των ψαράδων και δημιουργικά πιάτα θαλασσινών, την ταβέρνα «Medusa» στο γραφικό λιμανάκι Μανδράκια για ουζομεζέδες, αλλά την «Εργίνα» στο χωριό Τρυπητή με την υπέροχη θέα και το ηλιοβασίλεμα. Ξεχώρισε ακόμα τον «Άστακα» στο Κλήμα για γεύμα με φόντο τα πολύχρωμα σπιτάκια των ψαράδων, καθώς και το μαγαζί «Κιβωτός των Γεύσεων» στα Πολλώνια για καρπουζόπιτα και γαλακτομπούρεκο.

Στο κείμενο γίνεται ειδική αναφορά και στους πανέμορφους γεωλογικούς σχηματισμούς του κυκλαδίτικου νησιού το οποίο απαριθμεί εβδομήντα και βάλε παραλίες, ενώ η αρθρογράφος περιγράφει και την ομορφιά του Σαρακίνικου για το οποίο μάλιστα λέει πως η εικόνα του μοιάζει σαν να έχει τεθεί σε επεξεργασία μέσω του photoshop.



ΠΗΓΗ:iefimerida.gr

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη