www.CLICK4CRETE.gr



Το τσουρέκι είναι το κατ' εξοχήν γλύκισμα για τις ημέρες του Πάσχα και μια καλή συνταγή είναι πάντοτε ευπρόσδεκτη όσο πλησιάζουμε προς τις γιορτές.

Υλικά για 2 μεγάλα τσουρέκια
125 γρ. βούτυρο φρέσκο
1 ποτήρι γάλα
200 γρ. ζάχαρη
1 κ.γ. μαχλέπι τριμμένο
1/2 κ.γ. αλάτι
1 φακελάκι ξηρή μαγιά
3 αυγά
650 γρ. αλεύρι για τσουρέκια ή κίτρινο σκληρό
1 αυγό για άλειμμα
100 γρ. αμύγδαλο φιλέ


Εκτέλεση
*Ζέστανε το γάλα και λιώσε σε αυτό το βούτυρο. Πρόσεξε να είναι το γάλα, απλά χλιαρό για να μην ψηθούν τα αυγά, αλλά και να μην χαλάσει η μαγιά

*Βάλε το γάλα με το βούτυρο στο δοχείο του αρτοπαρασκευαστή και πρόσθεσε τη ζάχαρη.

*Χτύπησε ελαφρά τα αυγά, αλάτι και το μαχλέπι τριμμένοΑπό πάνω πρόσθεσε το αλεύρι και τέλος ρίξε τη μαγιά.

*Κλείσε τον αστοπαρασκευαστή και βάλε στο πρόγραμμα για τις ζύμες. 

*Η διάρκεια της ζύμωσης είναι περίπου 1 1/2 ώρα

*Αφού ολοκληρωθεί η ζύμωση, άφησε άλλη μισή ώρα να διπλασιαστεί ο όγκος της, στο εσωτερικό του αρτοπαρασκευαστή που παραμένει ζεστός

*Βγάλε τη ζύμη και πλάσε σε κοτσίδες, χωρίς να παιδέψεις πολύ τη ζύμη σου.

*Βάλε στο ταψί, σκέπασε με πετσέτα και άφησε σε ζεστό μέρος άλλη μια ώρα να φουσκώσουν

*Χτύπησε το αυγό με λίγο νεράκι και άλειψε τα τσουρέκια πριν τα βάλεις για ψήσιμο και πασπάλισε με το αμύγδαλο.

*Ψήσε στους 160oC για 40′ λεπτά να πάρουν χρώμα



ΠΗΓΗ:iefimerida.gr

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη