www.CLICK4CRETE.gr

Εντός των προσεχών ημερών αναμένεται να γίνει η εγκατάσταση των πρώτων




Το θέμα του patrasevents.gr για τον σχεδιασμό της κυβέρνησης στο προσφυγικό και τον ερχομό προσφύγων για τη φιλοξενία τους σε ορεινά μέρη της Δυτικής Ελλάδος, σε μονές και ξενοδοχεία, έρχονται για να επιβεβαιώσουν τα μέσα των Καλαβρύτων, αλλά και της Ηλείας. 

Η Ιερά Μητρόπολη της Ηλείας πρόκειται να διαμορφώσει δομές φιλοξενίας οικογενειών προσφύγων στις μονές της. Η πρώτη μονή θα είναι η Ιερά Μονή Πορετσού. Η συγκεκριμένη μονή ανήκει διοικητικά στην Ιερά Μητρόπολη Ηλείας, μητροπολίτης της οποίας είναι ο κ.κ. Γερμανός.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει το kalavrytanews στην Ιερά Μονή Πορετσού θα εγκατασταθούν 50 έως 60 πρόσφυγες μέσα στις επόμενες ημέρες. Στην Ιερά Μονή, που δεν υπάρχει μοναστική κοινότητα, θα φιλοξενηθούν, μονογονικές οικογένειες Συρίων προσφύγων, με μικρά παιδιά και όχι μετανάστες.





Την δαπάνη για την φιλοξενία και την παραμονή τους, αναλαμβάνει εξολοκλήρου η Μητρόπολη Ηλείας, χωρίς επιχορηγήσεις ή ένταξη σε προγράμματα προσφύγων. Ήδη η Μητρόπολη Ηλείας έχει προσλάβει τέσσερα άτομα για την κουζίνα της μονής και σύντομα θα προσληφθεί και δάσκαλος για τα παιδιά των προσφύγων.

Την Τρίτη 12 Νοεμβρίου, μεταφέρθηκαν εκεί με στρατιωτικά οχήματα κλίνες και εξοπλισμός. Ο Δήμος Καλαβρύτων είναι ενήμερος και σύμφωνα πάντα με πληροφορίες, δεν υπάρχει καμία αντίρρηση αλλά, αυτό που ζητήθηκε ήταν η διαβεβαίωση ότι πρόκειται για πρόσφυγες Σύριους με μικρά παιδιά, την οποία διαβεβαίωση πήρε από την Μητρόπολη Ηλείας.

Η Ιερά Μονή Πορετσού βρίσκεται κοντά στο χωριό Αγράμπελα (πρώην Πορετσό) και είναι χτισμένη στους πρόποδες του Ερύμανθου σε υψόμετρο 794 μέτρων. Απέχει 52 περίπου χιλιόμετρα από τα Καλάβρυτα και 102 περίπου χιλιόμετρα από την Πάτρα.



ΠΗΓΗ:patrasevents

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη