www.CLICK4CRETE.gr

Δραματική προειδοποίηση για τις συνέπειες του μεταναστευτικού στη χώρα μας απηύθυνε ο ύπατος αρμοστής του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες, Φιλίππο Γκράντι.





«Πραγματικά κινδυνεύετε να αντιμετωπίσετε πολύ δραματικές συνέπειες», προειδοποίησε κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στην κοινή συνεδρίαση των επιτροπών Εθνικής 'Αμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων και Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης.

Ο ύπατος αρμοστής, αναφερόμενος στις συνθήκες που επικρατούν στα κέντρα υποδοχής μεταναστών σημείωσε ότι υπάρχει κίνδυνος αύξησης της βίας μεταξύ των ανθρώπων που διαβιώνουν σε αυτά και χαρακτήρισε «ασφυκτικές» τις δομές, για τους μετανάστες, αλλά και για τους νησιώτες τονίζοντας ότι οι συνθήκες «πραγματικά είναι πολύ κακές γι΄ αυτούς που βρίσκονται εκεί και παραμένουν σε αυτές τις δομές». «Πιέζονται και οι κάτοικοι» είπε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, ο κ. Γκράντι μίλησε για την επίσκεψή του στη Λέσβο, όπου διαπίστωσε ότι οι συνθήκες διαβίωσης είναι ακόμη πιο ανησυχητικές απ' ό,τι ήταν πριν τέσσερα χρόνια, καθώς, όπως είπε, υπάρχει υπερπληθυσμός στο ΚΥΤ της Μόριας, ανεπαρκείς υπηρεσίες και αύξηση της βίας μεταξύ των ανθρώπων εκεί, γεγονός που επηρεάζει τους νέους και τα πολλά ασυνόδευτα παιδιά.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη