www.CLICK4CRETE.gr


Πάνω που αρχίζαμε να βλέπουμε στην Full HD τηλεόραση μας καθαρές και ποιοτικές εικόνες απολαμβάνοντας ταινίες και προγράμματα σε ανάλυση 1080p οι αγορά κατακλύζετε από την νέα τεχνολογία τηλεοράσεων 4K.

Τι είναι το 4K; και ποιες οι διαφορές από το Full HD. Γιατί η 4K τηλεόραση στη βιτρίνα δείχνει την εικόνα τόσο διαφορετική; Στο τέλος του άρθρο που ακολουθεί θα σας λυθούν οι απορίες.

Το 4K είναι μία τεχνολογία οθόνης που εμφανίστηκε αμέσως μετά τη στιγμή που το οικογενειακό σαλόνι απέκτησε Blu-ray και Full HD οθόνη, οι αναλυτές περίμεναν η εξάπλωση της νέας τεχνολογίας να γινόταν με ποιο αργούς ρυθμούς αλλά από ότι φαίνεται έκαναν λάθος, μιας και το κόστος ήταν αρκετά προσιτό για την αγορά και αυτό βοήθησε να εξαπλωθεί γρήγορα αυτή η νέα τεχνολογία οθόνης.

Τι είναι το 4K; 
Όταν λέμε 4K εννοούμε ότι έχουμε τέσσερις φορές την ποιότητα εικόνας μιας Full HD 1080p, δηλαδή 8 εκατομμύρια pixels αντί για 2 εκατομμύρια pixels και πιο συγκεκριμένα το 4K έχει ανάλυση 4.096χ2.160 pixels. Τα περισσότερα pixels ανά εκατοστό σημαίνουν πολύ καλύτερη απόδοση εικόνας, ως αναφορά την υφή της εικόνας είναι ποιο ομαλή, ποιο καθαρή και ποιο λαμπερή με αποτέλεσμα οι ταινίες και τα προγράμματα σε ανάλυση 4K να είναι πραγματικά πολύ εντυπωσιακά.

Παρότι στην αγορά έχει επικρατήσει ο όρος 4K που είναι πιο εύκολα αντιληπτό στους καταναλωτές κάποιες εταιρείες όπως η Samsung χρησιμοποιεί τον όρο UHD (Ultra High Definition) το Ultra HD έχει ανάλυση 3.840χ2.160 pixels και οι διαφορές με το 4K με ανάλυση 4.096χ2.160 pixels είναι ανεπαίσθητες στο μάτι.

Τι χρειάζεται για να βλέπω 4K;
Για να βλέπετε λοιπόν 4K στο σαλόνι σας θα πρέπει καταρχάς να διαθέτετε οθόνη τεχνολογίας 4K, για να απολαμβάνετε περιεχόμενο 4K θα πρέπει το πρόγραμμα μετάδοσης να μεταδίδεται σε 4K πράγμα που στα ελληνικά κανάλια δεν συμβαίνει ακόμα και από ότι φαίνεται θα αργήσει. Περιεχόμενο εκπομπών 4K θα βρείτε μόνο σε κανάλια του εξωτερικού όπως δορυφορικά, δικτυακά τύπου Netflix αλλά και Amazon Prime Video. Τόσο στο Netflix αλλά και στο Amazon Prime Video θα βρείτε αρκετό υλικό σε αυτό το Format προσοχή όμως για να παίξει σε σωστή απόδοση και να μπορέσετε να το απολαμβάνετε θα πρέπει η γραμμή του Internet που διαθέτετε να είναι VDSL.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη