www.CLICK4CRETE.gr

Η Ύδρα είναι νησί του Αργοσαρωνικού. 

Η ομώνυμη πόλη, που είναι το λιμάνι και ο μοναδικός οικισμός του νησιού, αριθμούσε 1.966 κατοίκους στην απογραφή του 2011, οι οποίοι, λόγω του άγονου εδάφους, ασχολούνται κυρίως με την ναυτιλία, την αλιεία και τον τουρισμό. 

Είναι εξαιρετικά γραφικό, αρχοντικό και κοσμοπολίτικο νησί.

 Οφείλει το όνομά της στα άφθονα νερά, που ανάβλυζαν από τις πλούσιες πηγές που είχε κατά την αρχαιότητα.

 Έχει σημαντική ναυτική ιστορία και παράδοση.

 Αναπαλαιωμένα αρχοντικά, το παλιό γραφικό λιμάνι με τις πολεμίστρες και τα κανόνια, τα μουσεία, τα μοναστήρια, η ναυτική σχολή, συνθέτουν την εικόνα του νησιού, η οποία μας μαρτυρεί την σημαντική ιστορική σημασία της. 

Κατά τον αγώνα της επανάστασης του 1821 η Ύδρα μαζί με τις Σπέτσες και τα Ψαρά έπαιξαν σημαντικό ρόλο, λόγω της μεγάλης ναυτικής δύναμης που διέθεταν.

Η Ύδρα εκτός από τα αναλλοίωτα χαρακτηριστικά της, τις παραλίες της, την καταγάλανη θάλασσα, τις ρομαντικές βόλτες, την ηρεμία και τη νυχτερινή ζωή με το κοσμοπολίτικο ύφος της, προσφέρει στον επισκέπτη έντονες δραστηριότητες, για να μείνουν αξέχαστες οι ημέρες που θα περάσουν στο νησί.

Η Ύδρα διαθέτει ικανοποιητική τουριστική υποδομή, με πολλά ξενοδοχεία, ξενώνες, ενοικιαζόμενα διαμερίσματα, δωμάτια και σπίτια, τα περισσότερα από τα οποία στεγάζονται σε αναπαλαιωμένες παραδοσιακές κατοικίες και Αρχοντικά.

Μην παραλείψετε να κάνετε αξέχαστες βόλτες με τα συμπαθητικά γαϊδουράκια που υποκαθιστούν την έλλειψη των τροχοφόρων, στα στενά σοκάκια της Ύδρας ή να τα χρησιμοποιήσετε για τις εκδρομές σας στην ενδοχώρα.

Αξίζει να επισκεφθεί κανείς τα Μουσεία, τις Εκκλησίες, τα Μοναστήρια και τα Αρχοντικά του νησιού. 

Πρώτα από όλα να επισκεφτείτε
 το Ιστορικό-Αρχείο Μουσείο της Ύδρας,
 το Εκκλησιαστικό-Βυζαντινό Μουσείο,
 τα ιστορικά Αρχοντικά του Λάζαρου και του Γεώργιου Κουντουριώτη, που έχουν μετατραπεί σε Μουσεία
 και μη ξεχάσετε να περάσετε από την αίθουσα τέχνης "Mελίνα Mερκούρη" και άλλους χώρους τέχνης, που ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες φιλοξενούν πολλές εκθέσεις Ελλήνων και ξένων καλλιτεχνών.

ΠΟΥ ΘΑ ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΤΗΝ ΥΔΡΑ ΔΕΙΤΕ--> ΕΔΩ


Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη