www.CLICK4CRETE.gr

Ρευστή χαρακτηρίζουν οι μεσίτες και οι ιδιοκτήτες ακινήτων την κατάσταση στην αγορά των ενοικίων σε σπίτια που προορίζονται για φοιτητές, ενώ άλλες χρονιές τέτοια εποχή δεν προλάβαιναν να καλύψουν την ολοένα και αυξανόμενη ζήτηση.

Με πιθανό το ενδεχόμενο λόγω της πανδημίας του κορoνοϊού και της αύξησης των κρουσμάτων να μην ανοίξουν τα πανεπιστήμια τον Σεπτέμβριο και σε συνδυασμό με την αγωνία για την ανακοίνωση των βάσεων κάπου στα τέλη Αυγούστου, η αναζήτηση φοιτητικής εστίας κινείται μέχρι στιγμής με υποτονικούς έως μηδενικούς ρυθμούς, με γονείς και μελλοντικούς φοιτητές ωστόσο να διαπιστώνουν αυξομειώσεις στις τιμές συγκριτικά με την περασμένη χρονιά σε πολλές περιοχές της χώρας μας.
Στην Κρήτη αυτή τη στιγμή τα σπίτια που προσφέρονται προς ενοικίαση και απευθύνονται σε φοιτητές, σε σχέση με πέρυσι, εμφανίζουν μια μείωση έως και 20% στην τιμή τους. Όμως μειωμένη είναι και η ζήτησή τους. Μέχρι στιγμής τουλάχιστον…

Βέβαια, παρά την πανδημία δε λείπουν και οι περιπτώσεις τόσο στην Κρήτη όσο και στην υπόλοιπη χώρα όπου, όπως παρατηρείται, αρκετοί ενοικιαστές αρνούνται να προσαρμόσουν τις τιμές στα νέα δεδομένα και έτσι το ύψος των ενοικίων παραμένει σταθερά υψηλό.

Σύμφωνα και με τους μεσίτες, πάντως, αναφορικά με τις τελικές τιμές των ενοικίων, όλα θα εξαρτηθούν από τη ζήτηση που θα προκύψει με την ανακοίνωση των βάσεων, συναρτήσει των περιοριστικών μέτρων λόγω κορoνοϊού, κάτι που σημαίνει πως η αναζήτηση σπιτιού για τους φοιτητές αναμένεται να είναι φέτος υπό νέες συνθήκες, λόγω της πανδημίας.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη