www.CLICK4CRETE.gr


 Στην Κρήτη πρόκειται να πραγματοποιηθεί η συνάντηση ανάμεσα στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και τον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μάικ Πομπέο, κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στην Ελλάδα. 


Για το πλήρες και αναλυτικό πρόγραμμα τόσο του Αμερικανού υπουργού Εξωτερικών όσο και του Κυριάκου Μητσοτάκη, θα υπάρξουν ανακοινώσεις τις επόμενες ημέρες.



Από την επίσκεψη Πομπέο αναμένουμε να επιβεβαιωθεί αυτό που έχει ειπωθεί πολλές φορές από αμερικανικής πλευράς, δηλαδή η έμπρακτη στήριξη των ελληνικών θέσεων σε όλα τα επίπεδα, ιδίως απέναντι στις τουρκικές προκλήσεις, ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, απαντώντας σε σχετική ερώτηση κατά τη διάρκεια του briefing των κυβερνητικών συντακτών. Σημείωσε πως θα συζητηθούν μία σειρά από θέματα στη συνεργασία που θα υπάρχει και στην Αθήνα και μετά στην Κρήτη και προσέθεσε ότι το ακριβές πρόγραμμα θα ανακοινωθεί τις επόμενες ημέρες.


Ερωτηθείς για την Τουρκία, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υπενθύμισε ότι το Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ έχει εγκρίνει ένα πλαίσιο κυρώσεων το οποίο αναμένεται να υιοθετηθεί στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο. «Ζητούμενο είναι με ποιους τρόπους θα ενεργοποιούνται πιθανές κυρώσεις αν η Τουρκία δεν συνεχίσει αυτή τη συμπεριφορά αποκλιμάκωσης», προσέθεσε.


Σε ερώτηση αν έχει «κλειδώσει» η επανέναρξη των διερευνητικών συνομιλιών με την Άγκυρα, είπε ότι θα γίνουν ανακοινώσεις όταν πραγματικά «κλειδώσει». «Είμαστε σε καλό κλίμα, είμαστε κοντά στην επανέναρξη. Το πόσο σύντομα εξαρτάται και από τις δύο χώρες. Όταν έχουμε κάτι τέτοιο, θα το ανακοινώσουμε», συμπλήρωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.


Για τις αναφορές του Αλέξη Τσίπρα από τη Θεσσαλονίκη, χθες, για την εξωτερική πολιτική, είπε ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έδειξε επικίνδυνη στάση. «Είναι άλλο τι λέει κανείς για θέματα εσωτερικής πολιτικής και άλλο τι λέμε στα θέματα εξωτερικής πολιτικής που μας ακούν φίλοι και αντίπαλοι. Πρέπει να προσέχει κανείς το τι λέει», υπογράμμισε ο κ. Πέτσας.

πηγή:ethnos.gr





Κάντε like στη σελίδα μας στο  FACEBOOK  και στο TWITTER και ακολουθήστε μας!


Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη