www.CLICK4CRETE.gr


 


Οι ανακοινώσεις από τον Νίκο Χαρδαλιά για την κακοκαιρία και τον κυκλώνα Ιανός, που αναμένεται να πλήξει την Ελλάδα.


Όπως είπε ο Νίκος Χαρδαλιάς, τα ακραία καιρικά φαινόμενα γίνονται όλο και πιο συχνά. Αναφέρθηκε στον κυκλώνα Ιανό που από αύριο Πέμπτη 17/9 θα πλήξει τη χώρα μας. Είναι σπάνιο φαινόμενο στην Ελλάδα, είπε, αλλά τείνουν να γίνει συχνότερο.


Σύμφωνα με την ΕΜΥ, κακοκαιρία θα επικρατήσει στην κεντρική και νότια Ελλάδα από το απόγευμα της Πέμπτης (17-09-2020) που θα ξεκινήσει από τα νοτιοδυτικά, με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες και τους πολύ θυελλώδεις ανέμους.


Πιο αναλυτικά έντονα φαινόμενα προβλέπονται:


Την Πέμπτη (17-09-2020) από το απόγευμα, στο νότιο Ιόνιο και την Πελοπόννησο κυρίως στα δυτικά τμήματα της.


Την Παρασκευή (18-09-2020) στο νότιο Ιόνιο, την Πελοπόννησο, τη Στερεά (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής) και την Εύβοια. Από το απόγευμα στα δυτικά τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν, ενώ το βράδυ θα επηρεαστούν οι δυτικές Κυκλάδες. Στην Πελοπόννησο και την ανατολική Στερεά τα φαινόμενα θα είναι πολύ ισχυρά.


Το Σάββατο (19-09-2020) τα έντονα φαινόμενα θα επηρεάσουν την ανατολική Πελοπόννησο και την ανατολική Στερεά, τις Κυκλάδες και πιθανόν την Κρήτη. Από το μεσημέρι στην ανατολική Στερεά και την ανατολική Πελοπόννησο βαθμιαία θα εξασθενήσουν.


Ο Νίκος Χαρδαλιάς κάλεσε τους πολίτες να είναι ψύχραιμοι και να είναι σε απόλυτη επιφυλακή. Οι επιπτώσεις θα είναι παρεμφερείς με αυτής μιας ισχυρής κακοκαιρίας, αλλά με μεγάλύτερη ένταση και διάρκεια.


Μπορεί να υπάρξουν πτώσεις δέντρων και πλημμύρες, ενδέχεται να υπάρξουν πρόσκαιρες διακοπές ηλεκτροδότησης.


Τρεις οδηγίες προς τους πολίτες 

1. Όσοι είναι κοντά σε περιοχές που έχουν πλημμυρίσει να μην μείνουν σε υπόγεια σπίτια.


2. Αποφύγετε μετακινήσεις.


3. Μη διασχίζετε για κανένα λόγο χειμάρρους ή ρέματα.


Ο μηχανισμός Πολιτικής Προστασίας είναι σε ετοιμότητα – Οι πολίτες καλούνται να ακολουθούν τις οδηγίες.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη