www.CLICK4CRETE.gr

 



Στα πρόθυρα του πολέμου βρίσκονται Αρμενία και Αζερμπαϊτζάν, μετά τις νέες συγκρούσεις, που οδήγησαν στον θάνατο 23 ανθρώπων και τον τραυματισμό άλλων 100, μεταξύ των δυνάμεων του Αζερμπαϊτζάν και εκείνων της αποσχισθείσας περιοχής του Ναγκόρνο-Καραμπάχ, που στηρίζεται από το Γερεβάν.


Αρμενία και Αζερμπαϊτζάν ανταλλάσσουν κατηγορίες για το ποιος ευθύνεται για την κλιμάκωση, ενώ ανακοίνωσαν θύματα υπέρ των αμάχων. Το Γερεβάν κάνει λόγο για μία γυναίκα και ένα παιδί νεκρούς ενώ το Μπακού ανακοίνωσε ότι σκοτώθηκε μια πενταμελής οικογένεια Αζέρων.


Ρόλο διαιτητή έχει αναλάβει η Ρωσία, με τον Βλαντίμιρ Πούτιν να ζητά τον τερματισμό των συγκρούσεων, που θεωρούνται οι χειρότερες από το 2016.


Η διαμάχη κρατά εδώ και 30 χρόνια


Την ίδια ώρα, μια ένοπλη σύγκρουση θα μπορούσε να προκαλέσει παρέμβαση των αντίπαλων δυνάμεων, της Ρωσίας και της Τουρκίας για ένα ζήτημα που προκαλεί εντάσεις εδώ και 30 χρόνια.


Το υπουργείο Άμυνας του Αζερμπαϊτζάν ανακοίνωσε ότι στις μάχες σήμερα κατελήφθησαν έξι χωριά που ήταν υπό τον έλεγχο των Αρμενίων, μια πληροφορία που διαψεύστηκε από το Γερεβάν.


Το Μπακού υποστηρίζει επίσης ότι κατέλαβε ένα στρατηγικής σημασίας ύψωμα στο Καραμπάχ. Στο Αζερμπαϊτζάν επιβλήθηκε στρατιωτικός νόμος, καθώς και απαγόρευση της κυκλοφορίας στην πρωτεύουσα Μπακού, σε πολλές μεγάλες πόλεις και στη ζώνη κοντά στη γραμμή του μετώπου, κατά τις νυχτερινές ώρες.


Ο πρόεδρος του Αζερμπαϊτζάν Ιλχάμ Αλίγιες κατήγγειλε την «επίθεση» της Αρμενίας, υποσχόμενος ότι η χώρα του «θα νικήσει» το Ερεβάν.


protothema.gr

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη