www.CLICK4CRETE.gr

 



Μόνο οι μισοί Ελληνες -ποσοστό 49,5% - δηλώνουν ότι αν υπήρχε σήμερα ένα εγκεκριμένο από τις αρμόδιες ελληνικές και ευρωπαϊκές αρχές, διαθέσιμο δωρεάν για όλους   θα το έκαναν, ενώ το 41,9% δηλώνει πως όχι. 



Όπως προκύπτει από μεγάλη έρευνα της διαΝΕΟσις., με θέμα «Επτά μήνεςΠανδημία: Πως ζουν οι Ελληνες»,  αυτοί  εμφανίζονται πολύ πιο συνειδητοποιημένοι και ρεαλιστές και, αναπόφευκτα, πολύ λιγότερο αισιόδοξοι από ό,τι  τον  Απρίλιο. «Τα πράγματα πάνε προς τη σωστή κατεύθυνση»   απαντά  τo 57% παρότι καταγράφεται φόβος . 


Μόνο το 25,7% των ερωτηθέντων θεωρούν ότι ανήκουν στις “ευάλωτες” ομάδες του πληθυσμού  και  το 73% των Ελλήνων πιστεύουν ότι “έρχονται δυσκολότερες ημέρες” και μόλις το 18,8% θεωρούν ότι “τα χειρότερα έχουν περάσει. 


Σύμφωνα με τα στοιχεία  της έρευνας το 76,3% δηλώνουν ότι πηγαίνουν σε λιγότερες κοινωνικές εκδηλώσεις (γάμους, βαφτίσια) από ό,τι πριν από την πανδημία και το 62,9% ότι τρώνε λιγότερο συχνά σε εστιατόρια και ταβέρνες. . Το 73,9% παραδέχονται ότι η ζωή τους έχει αλλάξει “πάρα πολύ” ή “αρκετά”. Δεν υπάρχει πληθυσμιακή ομάδα, ηλικιακό γκρουπ, κοινωνική τάξη ή ιδεολογικό γκρουπ που να δηλώνει κατά πλειοψηφία ότι δεν έχει αλλάξει η ζωή τους


Το 72,7% των εργαζομένων στην περίοδο τον Σεπτέμβριο.   δήλωναν πως εργάζονται κανονικά στον χώρο εργασίας τους και μόνο 12,2% με τηλεργασία (τα αντίστοιχα ποσοστά τον Απρίλιο, επί lockdown, ήταν 25,4% και 26,2%). Το ποσοστό των εργαζόμενων που βρίσκονται σε αναστολή εργασίας, εργάζονται με μειωμένο ωράριο ή εκ περιτροπής ή είναι σε άδεια (κανονική ή ειδικού σκοπού) φτάνει το 13% του συνόλου, από 46,8% επί lockdown. Σήμερα, το 57,2% εκτιμούν ότι η ελληνική οικονομία σε ένα χρόνο από σήμερα θα βρίσκεται σε χειρότερη κατάσταση από ό,τι τώρα.

protothema.gr

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη