www.CLICK4CRETE.gr

 



Ανησυχία προκαλεί η σταθερή καταγραφή κρουσμάτων στο νομό Ηρακλείου τις τελευταίες ημέρες


Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 6 κρούσματα στο Ηράκλειο και ένα στο Ρέθυμνο, σε σύνολο 438 κρουσμάτων σε όλη τη χώρα, με την ανησυχία στην τοπική κοινωνία να είναι έκδηλη, για το ενδεχόμενο ενός λοκντάουν, όπως επιβλήθηκε πρόσφατα στην Κοζάνη και το τί αυτό θα σημαίνει τόσο για τη δημόσια υγεία όσο και για την οικονομία.


Σουρβίνος: "Εφαρμόστε τα μέτρα"


Έκκληση για την εφαρμογή των μέτρων προστασίας, απηύθυνε σε συνέντευξή του στην εκπομπή του Μανώλη Αργυράκη στο Ράδιο Κρήτη ο καθηγητής Κλινικής Ιολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης, Γιώργος Σουρβίνος. Κληθείς να σχολιάσει τον σταθερό αριθμό κρουσμάτων στο Ηράκλειο, ο κ. Σουρβίνος είπε ότι αυτό δείχνει ότι ο ιός κυκλοφορεί γι αυτό και η προσπάθεια πρέπει να είναι διαρκής.


Η πλειοψηφία των κρουσμάτων έχουν σχέση μεταξύ τους, ενώ καθημερινά διενεργούνται περί τα 1600 τεστ, μόνο από το Ιολογικό Εργαστήριο.


Για τα κρούσματα που καταγράφονται στα σχολεία ο κ. Σουρβίνος ήταν καθησυχαστικός λέγοντας ότι οι σχολικές μονάδες δεν συνέβαλαν στην αύξηση του συνολικού αριθμού των κρουσμάτων, που καταγράφεται σε όλη τη χώρα, ωστόσο εκτιμά ότι η γρίπη και άλλες ιώσεις θα περιπλέξουν την κατάσταση.


Ο κ. Σουρβίνος χαρακτήρισε μακρινό, αυτή τη στιγμή, το ενδεχόμενο ενός λοκντάουν στο Ηράκλειο, όπως στην Κοζάνη, εξηγώντας ότι για μία τέτοια απόφαση λαμβάνονται υπόψιν και άλλες παράμετροι και όχι μόνο ο αριθμός των κρουσμάτων.


Επανέλαβε ωστόσο, ότι οι μόνοι τρόποι προστασίας είναι η χρήση μάσκας, η τήρηση αποστάσεων και το συχνό πλύσιμο των χεριών.

ekriti.gr

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη