www.CLICK4CRETE.gr



 


Ο εν λόγω άνδρας δικαζόταν μαζί με άλλους τέσσερις Κρητικούς στη «δίκη των 68»



Ένοχος για "ένταξη σε εγκληματική οργάνωση" κρίθηκε σήμερα από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Αθηνών -και- ο Α.Δ., πρώην πυρηνάρχης της Χρυσής Αυγής στην Ιεράπετρα.


Ο εν λόγω άνδρας δικαζόταν μαζί με άλλους τέσσερις Κρητικούς στη "δίκη των 68". Οι υπόλοιποι τέσσερις, οι οποίοι κατηγορούνταν και αυτοί για «ένταξη σε εγκληματική οργάνωση» και οι οποίοι πήραν μέρος μαζί με τον Α.Δ.  στον άγριο ξυλοδαρμό Πακιστανών μεταναστών, στη Βαϊνιά της Ιεράπετρας, τον Φεβρουάριο του 2013, απαλλάχτηκαν.


Μεταξύ αυτών και ο Λασιθιώτης γυμναστής και πρώην εκπαιδευτικός, ο οποίος έχει καταδικαστεί σε κάθειρξη 8 ετών για το βιασμό μιας ανήλικης αθλήτριάς του, πριν από περίπου 19 χρόνια.


Ωστόσο, το δικαστήριο δέχτηκε σήμερα με την απόφασή του ότι και η επίθεση σε βάρος μεταναστών στη Βαϊνιά μεθοδεύτηκε από τη Χρυσή Αυγή.


«Η απόφαση υιοθετεί πλήρως το σκεπτικό του βουλεύματος και των όσων υποστήριζε η πολιτική αγωγή και τα θύματα της Χρυσής Αυγής.


Το Τριμελές Εφετείο δέχτηκε ότι η Χρυσή Αυγή λειτουργούσε ως εγκληματική οργάνωση, στο πλαίσιο της οποίας έλαβαν χώρα  -μεταξύ άλλων- επιθέσεις και σε βάρος μεταναστών, όπως αυτή στη Βαϊνιά της Ιεράπετρας.


Το δικαστήριο έκρινε ότι και αυτή η επίθεση μεθοδεύτηκε από τη Χρυσή Αυγή» δήλωσε χθες ο εκ των συνηγόρων πολιτικής αγωγής, δικηγόρος κ. Θανάσης Καμπαγιάννης. 

Πηγή:neakriti.gr

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη