www.CLICK4CRETE.gr

 



Ο 20χρονος Δημήτρης Παπαδόπουλος κοινοποίησε στο football-academies.gr μια επιστολή του που ανάρτησε στο facebook, στην οποία αναφέρεται σε όσα δυσοίωνα αντιμετώπισε στην μέχρι τώρα ποδοσφαιρική του ζωή. 

Ο Δημήτρης δίνει και μια σημαντική συμβουλή στα παιδιά μικρότερης ηλικίας που ονειρεύονται να γίνουν επαγγελματίες ποδοσφαιριστές.


Διαβάστε την επιστολή:

«Καλησπέρα, ονομάζομαι Δημήτρης Παπαδόπουλος και είμαι 20 ετών.


Τα τελευταία 4 χρόνια μου δόθηκε η ευκαιρία να αγωνιστώ σε ομάδες επαγγελματικού επιπέδου και ο πρώτος μου σταθμός ήταν ο Λεβαδειακός Κ17 που με βοήθησε να εν ταχθώ για πρώτη μου φορά σε ομάδα της Superleague.


Από εκεί και πέρα αγωνίστηκα στην Κ17 του Ηρακλή, Απόλλων Σμύρνης Κ20 και τα τελευταία 2 χρόνια στην Κ20 του Απόλλων Λάρισας στον οποίο χωρίς να γνωρίζω κυριολεκτικά κανέναν σαν άνθρωπο και καθόλου την περιοχή, πήρα πολύ αγάπη από τα παιδιά και από κάποιους προπονητές μου, που δυστυχώς δεν τους άκουσα, και τον τελευταίο χρόνο ήμουν ένας από τους αρχηγούς της ομάδας.


Δυστυχώς μετά τον κορονοιό και γενικά με όλη την κατάσταση, ο Απόλλων Λάρισας δεν μου έδωσε την δυνατότητα να κάνω το πρώτο μου επαγγελματικό συμβόλαιο και από εκεί και πέρα άρχισα να ψάχνω τον επόμενο επαγγελματικό σταθμό της καριέρας μου.


Μίλησα με κάποιες ομάδες της Superleague 2 και της Football League, σε κάποιες “δοκιμάστηκα” κιόλας με πάρα πολύ καλή απόδοση. Η απάντηση τους ήταν όμως ότι ήμουν αρκετά μικρός ώστε να μπορέσουν να με εμπιστευτούν σε μία ομάδα τέτοιου επιπέδου, όπου οι απαιτήσεις είναι πιο μεγάλες..


Η Ελλάδα είναι από τις ελάχιστες χώρες που ένας 20, 21, 22 χρόνων θεωρούνται μικροί για τέτοιου επιπέδου κατηγορίες ενώ αν πάρουμε παράδειγμα από άλλες χώρες ποδοσφαιριστές σε τέτοιες ηλικίες θεωρούνται έτοιμοι παίκτες με ρήτρες πολλών εκατομμυρίων.


Από όλες αυτές τις ομάδες που πέρασα και γενικά μέσα σε όλο τον χώρο του ποδοσφαίρου, έχω δει αρκετά ταλέντα να χάνονται, να αδικούνται ή ακόμα να παρατούν το ποδόσφαιρο γιατί κυριαρχούν οι μάνατζερ, τα μέσα και τα λεφτά των γονιών, κάτι που δεν διέθετε η δική μου οικογένεια ώστε να μπορέσω να φτάσω πιο ψηλά. Μπορεί να ακούγονται σκληρά αυτά τα λόγια άλλα δυστυχώς αυτή είναι η πραγματικότητα.


Δεν αρκεί κάποιος να δουλεύει, να έχει ταλέντο, να στερείτε βόλτες, κοπέλες, φίλους, γονείς για να φτάνει σε μια ηλικία και να θεωρείτε στα 20 του ανέτοιμος για την 2η και 3η κατηγορία της Ελλάδας.


Αυτά τα γράφει ένας 20χρονος  που ασχολείται με το ποδόσφαιρο από 3,5 χρονών, έχει φτάσει με την ΑΞΙΑ του μέχρι εδώ και δυστυχώς δεν ασχολήθηκε με τον κομμάτι των ψευτομάνατζερ και των χρημάτων που ζητούν οι ίδιοι όσο και οι ομάδες ΄ώστε να ασχοληθούν σε επαγγελματικό επίπεδο του ποδοσφαίρου.


Στο μόνο που είμαι ευγνώμων είναι στους γονείς μου που με στήριζαν όλα αυτά τα χρόνια και στις συμβουλές που μου έδιναν έτσι ώστε να μπορέσω να περάσω παράλληλα με το ποδόσφαιρο στο πανεπιστήμιο Πελοποννήσου στην οργάνωση και διαχείριση αθλητισμού.


Μέρα με την μέρα βλέπω όλο και περισσότερο την αδικία, την βρωμιά μέσα σε αυτό τον χώρο και θέλω να συμβουλέψω τα παιδιά μικρότερης ηλικίας να μην παρατήσουν το σχολείο και τις σπουδές τους.


Ευχαριστώ!!!».


Καλησπέρα, ονομάζομαι Δημήτρης Παπαδόπουλος και είμαι 20 ετών. Τα τελευταία 4 χρόνια μου δόθηκε η ευκαιρία να αγωνιστώ...

Δημοσιεύτηκε από Papadopoulos Dimitris στις Παρασκευή, 2 Οκτωβρίου 2020

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη