Γερμανία: Η Ελλάδα η μόνη ασφαλής χώρα της Ευρώπης για ταξίδια - click4crete

Τελευταία άρθρα

            click4crete

Το Blog της Κρήτης

Iraklion Hotel
Οικονομικό ξενοδοχείο στο κέντρο του Ηρακλείου τηλ.κρατήσεσων 2810 281881

Post Top Ad

Responsive Ads Here

Post Top Ad

Τρίτη, 20 Οκτωβρίου 2020

Γερμανία: Η Ελλάδα η μόνη ασφαλής χώρα της Ευρώπης για ταξίδια

 


Μια θετική είδηση για τον ελληνικό τουρισμό ήρθε από την Γερμανία. 


Σύμφωνα με δημοσίευμα της Deutsche Welle το γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών εξαιρεί την Ελλάδα από τις προειδοποιήσεις για ταξίδια στις ευρωπαϊκές χώρες. Ασφαλής θεωρείται και η Κύπρος, αλλά όχι τα κατεχόμενα.


 Ειδικότερα, η μοναδική χώρα στην Ευρώπη στην οποία οι Γερμανοί μπορούν να ταξιδέψουν ανεπιφύλακτα είναι η Ελλάδα.


Για όλες τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες το γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών εξέδωσε προειδοποίηση να αποφεύγονται ταξίδια που δεν είναι αναγκαία. Η σύσταση αφορά είτε συγκεκριμένες περιοχές μιας χώρας είτε ολόκληρη την επικράτεια. Αυτό προκύπτει από τις επικαιροποιημένες συστάσεις και προειδοποιήσεις του υπουργείου Εξωτερικών, οι οποίες βασίζονται σε εκτιμήσεις του κρατικού ινστιτούτου λοιμωξιολογίας Ρόμπερτ Κοχ στο Βερολίνο.


Σε αυτές που θεωρούνται στο σύνολο τους χώρες αυξημένου κινδύνου προστέθηκαν η Γαλλία, η Ολλανδία, η Σλοβακία και η Μάλτα. Στη λίστα συμπεριλαμβάνονται για πρώτη φορά περιοχές της Πολωνίας και -ξανά- της Ιταλίας. Στην κατηγορία κρατών που η προειδοποίηση αφορά ορισμένες μόνο περιοχές κατατάσσεται και η Κύπρος, η οποία θεωρείται ασφαλής με εξαίρεση τα κατεχόμενα. Ειδική είναι η περίπτωση της Νορβηγίας: Η χώρα θεωρείται μεν ασφαλής, αλλά επειδή επιβάλει σε ταξιδιώτες από τη Γερμανία καραντίνα, το γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών εξέδωσε προειδοποίηση. Το Όσλο θεωρεί τη Γερμανία ως χώρα υψηλού κινδύνου.


Αυστηρότερα μέτρα και για εισερχόμενους στη Γερμανία


Το υπουργείο Υγείας της Γερμανίας φέρεται να προετοιμάζει αυστηρότερους κανονισμούς και για τους ταξιδιώτες που μπαίνουν στη Γερμανία από το εξωτερικό, σύμφωνα με δημοσιεύματα στη χώρα. Στο σχέδιο νόμου που κατέθεσε ο Γερμανός υπουργός Υγείας Γενς Σπανς προβλέπεται να εξουσιοδοτηθεί το υπουργείο Υγείας με την δυνατότητα να εκδίδει κανονισμούς για τους ταξιδιώτες, αλλά και για όλα τα μεταφορικά μέσα.

tour-market.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Post Top Ad