Κρήτη | Εντός δύο εβδομάδων θα λειτουργήσει η Σχολή Ξεναγών - click4crete

Τελευταία άρθρα

            click4crete

Το Blog της Κρήτης

Iraklion Hotel
Οικονομικό ξενοδοχείο στο κέντρο του Ηρακλείου τηλ.κρατήσεσων 2810 281881

Post Top Ad

Responsive Ads Here

Post Top Ad

Δευτέρα, 19 Οκτωβρίου 2020

Κρήτη | Εντός δύο εβδομάδων θα λειτουργήσει η Σχολή Ξεναγών

 Και επίσημα πλέον από το μεσημέρι το πρώην δημαρχείο Νικ. Φωκά παραχωρήθηκε στο υπουργείο Τουρισμού για να ξεκινήσει σε 15 ημέρες από σήμερα η λειτουργία της Σχολής Ξεναγών Κρήτης με έδρα το Ρέθυμνο.


Οι 40 πρώτοι φοιτητές θα κληθούν να ολοκληρώσουν για φέτος τον πρώτο κύκλο σπουδών, ενώ από την ερχόμενη χρονιά και εφόσον το υπουργείο Παιδείας καταθέσει τις ενστάσεις του, η σχολή ξεναγών αναμένεται να συγκαταλέγεται στις ανώτατες σχολές της χώρας.


Η σχολή ξεναγών που μαζί με την σχολή τουρισμού στο πανεπιστήμιο Κρήτης, αποτελούσε πάγιο αίτημα των τοπικών φορέων, προκειμένου το Ρέθυμνο να γίνει πυλώνας τουριστικής εκπαίδευσης, θα συνδυάζει πλέον την παραγωγή με την ακαδημαϊκή γνώση.


Ο Μάνος Κόνσολας μεταφέροντας στην Κρήτη το σαφέστατο μήνυμα του πρωθυπουργού δεσμεύτηκε ότι το Ρέθυμνο και γενικά το νησί μας θα μετασχηματιστεί σε όχημα τουριστικής ανάπτυξης για την χώρα.


Από το ερχόμενο ακαδημαϊκό έτος θα υπάρξουν μόνιμες θέσεις ακαδημαϊκών και δ/κου προσωπικού, ενώ εκτιμάται ότι η εισαγωγή των φοιτητών θα είναι μέσω πανελληνίων εξετάσεων.


Πηγή: neakriti.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Post Top Ad