www.CLICK4CRETE.gr

 


Συνεχίζει την προκλητική στάση της η γειτονική χώρα



Ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, καθώς και διάφοροι υπουργοί της γειτονικής χώρας ανεβάζουν συνεχώς την ένταση στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, κάνοντας εμπρηστικές δηλώσεις οι οποίες δυναμιτίζουν συνεχώς τις προσπάθειες που γίνονται για ουσιαστικό διάλογο.



Παράλληλα, τρεις ημέρες πριν την εθνική εορτή της 28ης Οκτωβρίου, η Άγκυρα εξέδωσε νέα NAVTEX για έρευνες στην περιοχή ως τη Ρόδο, μέχρι τις 4 Νοεμβρίου.


Μέσα σε όλα αυτά η Αθήνα απαντά με όλα τα διπλωματικά μέσα που διαθέτει αλλά και με ισχυρό μήνυμα αποτροπής.


Το ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών χαρακτήρισε «παράνομη» τη νέα τουρκική Navtex και έκανε διάβημα στην Αγκυρα τονίζοντας ότι η Τουρκία λειτουργεί ως κράτος-παρίας στην περιοχή.


Ο Έλληνας ΥΠΕΞ, Νίκος Δένδιας έδωσε οδηγίες για την άμεση διενέργεια διαβήματος διαμαρτυρίας προς την τουρκική πλευρά, καθώς και την ενημέρωση Συμμάχων και Εταίρων για τη συνεχιζόμενη τουρκική προκλητική συμπεριφορά.


Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, μιλώντας στη Βουλή τόνισε ότι η Ελλάδα υψώνει το ανάστημά της στην Τουρκία και την ίδια ώρα οι Ένοπλες Δυνάμεις βρίσκονται σε κατάσταση αυξημένης ετοιμότητας, προκειμένου να αντιδράσουν άμεσα, εάν υπάρξει ακραία τουρκική πρόκληση, καθώς παραμένει πάντα στο προσκήνιο το ενδεχόμενο ενός «θερμού» διημέρου για τα ελληνοτουρκικά στις 28-29 Οκτωβρίου.


Όπως τονίζεται χαρακτηριστικά από το Πεντάγωνο «οι Ένοπλες Δυνάμεις παρακολουθούν και τηρούν άμεση ετοιμότητα αντίδρασης, διατηρώντας ψυχραιμία, εκμεταλλευόμενες στο έπακρο τον επαγγελματισμό και την αξιοσύνη του προσωπικού τους αλλά και την αξιοπιστία των μέσων τους».







Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη