CLICK4CRETE.GR

 



Σκιουφιχτά ή σιουφιχτά μακαρούνια είναι Κρητικά ζυμαρικά και παρασκευάζονται από αλεύρι, νερό, ελαιόλαδο (έχουν σχήμα βαρκούλας).

Σκιουφίζω θα πει στρουφίζω δηλαδή στρίβω στρίβω στρίβω και πλάθω……..


Υλικά για ζύμη:

600-700 γραμμάρια αλεύρι σταρένιο

1 φλυτζάνι του καφέ ελαιόλαδο

3 φλυτζάνια του καφέ νερό

1 κοφτό κουταλάκι αλάτι


Υλικά για τα σκιουφιχτά:

Παλιό καλό τυρί η ανθότυρο

Λίγο στακοβούτυρο η φρέσκο βούτυρο


Εκτέλεση:

Φτιάχνουμε μέτριο ζυμάρι και το αφήνουμε να ξεκουραστεί για 1 ώρα περίπου.

Παίρνουμε μικρά κομμάτια απο το ζυμάρι και πλάθουμε κορδόνι σε μέγεθος (μικρού δακτύλου) κόβουμε ένα ένα κομματάκι (3 περίπου εκατοστά)

 βάζουμε δυνατά τα δάκτυλά μας μέσα στη ζύμη και τρίβοντάς τα πάνω σε ξύλινη και αλευρωμένη επιφάνεια κάνουμε ένα κοντόχοντρο μακαρούνι σαν βαρκούλα.

 Τα βράζουμε σε μπόλικο νέρο με λίγο λάδι και αλάτι, αφού τα έχουμε κοσκινίσει για να φύγει το αλεύρι, για 1/2 με 3/4 της ώρας. 

Τα σεβίρουμε με καλό τυρί ή ανθότυρο και αν θέλουμε τα περιχύνουμε με στακοβούτυρο ή φρέσκο βούτυρο αφού πρώτα το έχουμε κάψει.




Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη