www.CLICK4CRETE.gr

BOAK



 Διόδια για όλους και κρατική χρηματοδότηση 800 εκατ. ευρώ περιλαμβάνει το χρηματοδοτικό μοντέλο για τον ΒΟΑΚ που παρουσίασε ο υπουργός Υποδομών


Το χρηματοδοτικό μοντέλο για το έργο του ΒΟΑΚ, που περιλαμβάνει κρατική χρηματοδότηση ύψους 800 εκατ. ευρώ, διόδια για όλους - όχι δηλαδή μόνο για τους τουρίστες αλλά και για τους κατοίκους της Κρήτης - καθώς επίσης και κυμαινόμενες πληρωμές από το Δημόσιο προς τον ιδιώτη παραχωρησιούχο, παρουσίασε χθες στη Βουλή ο υπουργός Υποδομών-Μεταφορών Κώστας Καραμανλής. Παρουσίαση πάντως, που, αν και δεν το ξεκαθάρισε ο ίδιος ο υπουργός, φαίνεται με βάση τα λεγόμενά του ότι δεν αφορά στον συνολικό προωθούμενο σχεδιασμό για τον νέο ΒΟΑΚ, αλλά μόνο για το κομμάτι της σύμβασης παραχώρησης, δηλαδή το τμήμα από Κίσσαμο (όπως προστέθηκε με την ενεργοποίηση της προαίρεσης) μέχρι τη Χερσόνησο.


Απαντώντας στον βουλευτή Χανίων της Ν.Δ. Μανούσο Βολουδάκη, ο Κώστας Καραμανλής υποστήριξε πως λόγω αδράνειας της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και έλλειψης μελετητικής ωριμότητας δεν μπορεί να ενταχθεί αυτούσιο το έργο ανακατασκευής στο Ταμείο Ανάκαμψης, ενώ δεσμεύτηκε εκ νέου για τη δημοπράτηση της β' φάσης του έργου εντός του 2021.


«Για αντιπολίτευση στον ΣΥΡΙΖΑ ώστε να καλυφθεί η κυβερνητική ανεπάρκεια» έσπευσε να κάνει λόγο, σχολιάζοντας τις ανακοινώσεις Καραμανλή, ο βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ Χάρης Μαμουλάκης. Την ίδια ώρα, απογοήτευση και δυσφορία εκφράζεται από πλευράς του Δήμου Σητείας, δεδομένου ότι τα σχέδια για τον νέο ΒΟΑΚ δε φαίνονται σε πρώτη φάση να φτάνουν μέχρι τη... Σητεία!

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη