www.CLICK4CRETE.gr

 

click4cret.gr


Γράφει ο Ν.Κατσελής


Όλοι γνωρίζουμε ότι ο ΒΟΑΚ είναι ο χειρότερος δρόμος καρμανιόλα που υπάρχει στην Ελλάδα ίσως και στο εξωτερικό.


Πολύ βαρύ το τίμημα,σαν να χάνετε ένα ολόκληρο χωριό κάθε χρόνο!


Θα συμφωνήσω επίσης ότι για τα τόσα θανατηφόρα τροχαία στην Κρήτη μας δεν φταίει μόνο ο δρόμος αλλά και η οδική συμπεριφορά κάποιον οδηγών,αλλά σε αυτό το άρθρο θα αναφερθώ μόνο για τον  ΒΟΑΚ.


Βεβαίως το πρόβλημα δεν αφορά  μόνο την τωρινή κυβέρνηση,αλλά και όλους αυτούς που μας κυβερνούσαν τα τελευταία 50 χρόνια.


Το θέμα είναι ΠΟΣΟ ΑΚΟΜΑ;

Πόσο ακόμα θα περιμένουμε και πόσες ζωές μπορεί να χαθούν  μέχρι οι υπεύθυνοι να ασχοληθούν σοβαρά με το πρόβλημα του ΒΟΑΚ και να βρουν λύσεις για να φτιαχτεί επιτέλους αυτός ο δρόμος.


Ακούσαμε από την κυβέρνηση της ΝΔ ότι ο ΒΟΑΚ μπορεί να φτιαχτεί μόνο με διόδια!

Και ότι δεν υπάρχει άλλη ρεαλιστική λύση για να φτιαχτεί.


Εμείς λοιπόν σήμερα θα προτείνουμε δύο λύσεις που θεωρούμε ότι είναι ρεαλιστικές για την κατασκευή του ΒΟΑΚ χωρίς διόδια


Πρώτη πρόταση

Στα ξενοδοχεία τα 3 τελευταία χρόνια έχει μπει ένα χαράτσι φόρος για τους διαμένοντες, ονομάζεται ΕΙΔΙΚΟΣ ΦΟΡΟΣ ΔΙΑΜΟΝΗΣ που είναι από 0,50ευρώ εως και 4,50 το δωμάτιο ανάλογα με το πόσα αστέρια είναι το ξενοδοχείο.


Σκέψου τι ποσά εισπράτει το κεντρικό κράτος από αυτό τον φόρο,και οι πελάτες δεν διαμαρτύρονται γιατί είναι μικρό το ποσό που καταβάλουν.


Να λοιπόν η μια πρόταση,

να μπει ένας ειδικός φόρος(δεν ξέρω πως να τον ονομάσουνε) στο αεροδρόμιο ΜΟΝΟ για τους επισκέπτες από το ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΟΧΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ.

Αυτός ο φόρος να είναι 3-4 ευρώ /άτομο και να υπάρχει ένας ειδικός λογαριασμός που να πηγαίνει αμέσως στην εταιρεία που θα κατασκευάζει τον δρόμο.

Σε κανένα τουρίστα δεν θα σταθεί εμπόδιο να πληρώσει 3-4 ευρώ παραπάνω εαν θέλει να έρθει στην Κρήτη για διακοπές.

Οι τουρίστες από ξένες χώρες στην Κρήτη κάθε χρόνο είναι πάνω από 1εκ.

Η εταιρεία θα εισπράττει από αυτό τον φόρο μέχρι να εξοφληθεί!


Δεύτερη πρόταση


Όλοι πλέον γνωρίζουμε ότι τα έσοδα από τους αρχαιολογικούς χώρους και τα μουσεία πάνε στο ΥΠΕΡΤΑΜΕΙΟ για το χρέος της Ελλάδος.


Θεωρώ εαν η κυβέρνηση όχι μόνη της αλλά με την στήριξη και των άλλων κοινοβουλευτικών κομμάτων θα μπορούσε να κάνει μια ευρωπαική σύσκεψη με τους αρμόδιους  του ΔΝΤ και να τους ζητήσουν να γίνει το εξής:

 Τα ΜΙΣΑ έσοδα από τα μουσεία και τους αρχαιολογικούς χώρος να πηγαίνουν στο Υπερταμείο και τα άλλα μισά να μένουν στην Ελλάδα.


Εαν  το καταφέρουν αυτό εκατομύρια ευρώ θα μένουν στην χώρα μας,και από αυτούς τους πόρους θα μπορούσε να χρηματοδοτηθεί η κατασκευή του ΒΟΑΚ χωρίς ΔΙΟΔΙΑ.


Αυτές είναι οι δικές μου σκέψεις -προτάσεις για τον ΒΟΑΚ και εύχομαι το συντομότερο να βρεθεί λύση για την κατασκευή του.


Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη