Πανδημία: Πως να νικήσετε το άγχος και την κατάθλιψη. - click4crete

Τελευταία άρθρα

            click4crete

Το Blog της Κρήτης

Iraklion Hotel
Οικονομικό ξενοδοχείο στο κέντρο του Ηρακλείου τηλ.κρατήσεσων 2810 281881

Post Top Ad

Responsive Ads Here

Post Top Ad

Κυριακή, 15 Νοεμβρίου 2020

Πανδημία: Πως να νικήσετε το άγχος και την κατάθλιψη.
 Μπορεί η άσκηση να είναι το τελευταίο πράγμα που περνάει από το μυαλό σας ως μέσο για να καταπολεμήσετε την κατάθλιψη και το άγχος, φαίνεται όμως να είναι το πιο αποτελεσματικό!Πώς βοηθά η άσκηση 


Με την άσκηση απελευθερώνονται ενδορφίνες, φυσικές ουσίες (ενδογενή κανναβινοειδή) και άλλες φυσικές χημικές ουσίες στον εγκέφαλο που μπορούν να ενισχύσουν την αίσθηση της ευεξία.


Επίσης, απαλλάσσει το μυαλό από τις ανήσυχες σκέψεις ώστε να μπορείτε να ξεφύγετε από τον κύκλο των αρνητικών σκέψεων που τροφοδοτούν την κατάθλιψη και το άγχος.


Η τακτική άσκηση έχει πολλά ψυχολογικά και συναισθηματικά οφέλη:


Προσφέρει αυτοπεποίθηση. Η επίτευξη στόχων άσκησης ή προκλήσεων, ακόμη και μικρών, μπορεί να ενισχύσει την αυτοπεποίθησή σας. Η βελτίωση της φυσικής σας κατάστασης μπορεί επίσης να σας κάνει να αισθάνεστε καλύτερα για την εμφάνισή σας.


Ενισχύει την κοινωνικότητα. Η άσκηση μπορεί να σας δώσει την ευκαιρία να συναντήσετε ή να επικοινωνήσετε με άλλους ανθρώπους που κάνουν το ίδιο με εσάς. Ανταλλάσσοντας ένα φιλικό χαμόγελο ή χαιρετισμό καθώς περπατάτε στη γειτονιά σας μπορεί να βοηθήσει τη διάθεσή σας.

Η διαχείριση της κατάθλιψης ή του άγχους κάνοντας κάτι θετικό είναι μια υγιής στρατηγική αντιμετώπισης. Αν προσπαθείτε να αισθανθείτε καλύτερα πίνοντας αλκοόλ, σκεπτόμενοι τα αρνητικά συναισθήματα που νιώθετε ή έχοντας την ελπίδα ότι η κατάθλιψη ή το άγχος θα φύγουν μόνα της μπορεί να καταλήξετε σε επιδείνωση των συμπτωμάτων. Θετική σκέψη λοιπόν και άσκηση!


Βελτιώνει τον ύπνο. Ακόμη και σύντομες εκρήξεις άσκησης το πρωί ή το απόγευμα μπορούν να σας βοηθήσουν να ρυθμίσετε το πρόγραμμα του ύπνου σας. Αν προτιμάτε να ασκείστε τη νύχτα, χαλαρωτικές ασκήσεις όπως γιόγκα ή ήπιο stretching μπορούν να βοηθήσουν στην κατάκτηση του καλού ύπνου.


Προσφέρει περισσότερη ενέργεια. Η αύξηση του καρδιακού σας ρυθμού αρκετές φορές την εβδομάδα θα σας δώσει περισσότερη ενέργεια. Ξεκινήστε με λίγα λεπτά άσκησης την ημέρα και αυξήστε την προπόνηση σας, καθώς νιώθετε πιο ενεργητικοί.


Παρέχει ανθεκτικότητα. Όταν αντιμετωπίζετε πνευματικές ή συναισθηματικές προκλήσεις στη ζωή, η άσκηση μπορεί να σας βοηθήσει να τις αντιμετωπίσετε με υγιεινό τρόπο, αντί να στραφείτε στο αλκοόλ ή άλλες αρνητικές συμπεριφορές που τελικά κάνουν τα συμπτώματά σας χειρότερα. Η τακτική άσκηση μπορεί επίσης να βοηθήσει στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος και στη μείωση του αντίκτυπου του στρες.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Post Top Ad