www.CLICK4CRETE.gr



 Πονόλαιμος: Τι να κάνετε για άμεση ανακούφιση από την ενόχληση.



Δείτε μερικές απλές λύσεις που θα σας βοηθήσουν να αντιμετωπίσετε τον πονόλαιμο:


Γαργάρες με αλατόνερο: Οι γαργάρες με χλιαρό νερό και αλάτι βοηθούν να αντιμετωπιστεί το οίδημα στο λαιμό και κάνουν τη βλέννα πιο αραιή ώστε να απομακρύνονται ευκολότερα ερεθιστικοί παράγοντες και βακτήρια. Η αναλογία πρέπει να είναι μισή κουταλιά του γλυκού αλάτι για κάθε φλιτζάνι νερό.


Αντιφλεγμονώδη: Τα μη στεροειδή αντιφλεγμονώδη φάρμακα είναι αντιφλεγμονώδη και παυσίπονα μαζί. Έτσι, ανακουφίζουν από τον πόνο και ταυτόχρονα καταπραΰνουν το οίδημα στο λαιμό.


Καραμέλες: Δεν είναι όλες οι καραμέλες εξίσου αποτελεσματικές ενάντια στον πονόλαιμο, όμως σε κάθε περίπτωση προωθούν την παραγωγή σάλιου κι έτσι ο λαιμός παραμένει ενυδατωμένος. Προτιμήστε όσες περιέχουν μέντα ή ευκάλυπτο.


Πολλά υγρά: Η ενυδάτωση του οργανισμού είναι πολύ σημαντική, ιδιαίτερα όταν ο λαιμός είναι ερεθισμένος ή υπάρχει στο σημείο αυτό φλεγμονή. Σημάδι επαρκούς ενυδάτωσης είναι τα εντελώς διάφανα ή ελαφρώς κιτρινωπά ούρα. Η αφυδάτωση δυσκολεύει τον οργανισμό να αντιμετωπίζει βακτήρια και ερεθιστικούς παράγοντες.


Ύπνος: Ειδικότερα αν ο πονόλαιμος οφείλεται σε ιογενή λοίμωξη, όπως ένα κρυολόγημα, είναι απαραίτητο ο οργανισμός να είναι ξεκούραστος ώστε το ανοσοποιητικό να μπορέσει να αντιμετωπίσει τον παθογόνο μικροοργανισμό.


Τσάι: Για περισσότερη γεύση, αντικαταστήστε ένα ή δύο ποτήρια νερό που θα πίνατε κανονικά με τσάι. Το πράσινο τσάι, παρέχει σημαντικές αντιοξειδωτικές ουσίες που ενισχύουν το ανοσοποιητικό σύστημα.


Πηγή:onmed.gr

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη