www.CLICK4CRETE.gr

 


Ερώτηση βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία: Θα μπορέσουν οι φοιτητές και οι φοιτήτριες των ΑΕΙ να γυρίσουν κιόλας μετά τις γιορτές πίσω στην πόλη όπου φοιτούν; 


Σύμφωνα με τους 35 Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που κατέθεσαν την ερώτηση, προς τους Υπουργούς Υγείας, Παιδείας και Θρησκευμάτων αναφέρουν πώς "η Κυβέρνηση της ΝΔ δεν έχει κάνει ξεκάθαρο στους φοιτητές και τις φοιτήτριες των ΑΕΙ που θα μετακινηθούν προς τον τόπο μόνιμης κατοικίας τους, αν θα μπορέσουν να γυρίσουν κιόλας πίσω στην πόλη που φοιτούν".


Και συνεχίζουν προσθέτοντας: "Μάλλον γιατί οι προτεραιότητες της Κυβέρνησης της ΝΔ στον χώρο της εκπαίδευσης είναι άλλες. Να κουρελιάσουν το Σύνταγμα και τα πτυχία των ΑΕΙ για να εξυπηρετήσουν τα ιδιωτικά κολλέγια. Να φροντίσουν για την εγκαθίδρυση αστυνομίας στα ΑΕΙ. Να περιορίσουν τους εισακτέους στα Πανεπιστήμια, να διαλύσουν την επαγγελματική εκπαίδευση για να αυξήσουν την “πελατεία” και να πουλήσουν πολύτιμη εξυπηρέτηση στους πάσης φύσεως αετονύχηδες και κολλητούς. 


Μέσα σε τόσο φόρτο εργασίας, που να βρεθεί καιρός για τα αυτονόητα; Ότι δηλαδή οι φοιτητές και οι φοιτήτριες που θα μετακινηθούν για τις γιορτές στον τόπο μόνιμης κατοικίας τους θα πρέπει και να επιστρέψουν στον τόπο φοίτησής τους. 


Eκεί δηλαδή όπου βρίσκονται η οικοσκευή, τα χρειώδη, τα συγγράμματα και άλλα αναγκαία για τις σπουδές τους υλικά, προκειμένου να συνεχίσουν απρόσκοπτα τη φοίτησή τους".


Οι 35 Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, ζητούν έστω και την ύστατη στιγμή, η Κυβέρνηση να ξεκαθαρίσει και να θεσμοθετήσει ότι δεν θα υπάρξει κανένα εμπόδιο στην επιστροφή όλων ανεξαίρετα των φοιτητών και των φοιτητριών της χώρας στην πόλη που φοιτούν αλλά και ότι θα καλυφθούν τα έξοδα για αυτές τις μετακινήσεις από την Πολιτεία.


Πηγή: Foititikanea.gr


Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη