www.CLICK4CRETE.gr



 Ναρκισσισμός: Ο ναρκισσισμός είναι κάτι που συζητιέται αρκετά τον τελευταίο καιρό, ωστόσο λίγα άρθρα αναφέρονται στον τρόπο με τον οποίο οι άνθρωποι μπορούν να τον ξεπεράσουν. Για σχεδόν κάθε πρόβλημα, από την οριακή διαταραχή προσωπικότητας έως τα σεξουαλικά ζητήματα, η ψυχολογία στοχεύει να προσφέρει τεκμηριωμένες λύσεις.


Η διορατικότητα και η επιθυμία για αλλαγή διαφέρουν από άτομο σε άτομο. Ένας νάρκισσος μπορεί να καταλήξει σε θεραπεία για διαφορετικό λόγο κάθε φορά. Οι νάρκισσοι γενικά θα ενδιαφέρονταν να αλλάξουν τους τρόπους της συμπεριφοράς τους, μόνο όταν κάτι τέτοιο θα τους ωφελούσε σαφώς και θα επιτάχυνε την επιτυχία και την ευτυχία τους. Αλλά είναι εντάξει, μπορούμε να δουλέψουμε πάνω σε αυτό.


1. Κατανοήστε την προσωπικότητά σας καλύτερα, και τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματά της.

Αν δε γνωρίζετε αρκετά πράγματα για το ναρκισσισμό, αλλά είστε ανοιχτοί στο να μάθετε, αξίζει να μελετήσετε το κείμενο του Scott Barry Kaufman σχετικά με το ναρκισσισμό, καθώς είναι ενδιαφέρον και έχει τη δυνατότητα να σας βοηθήσει να κατανοήσετε τον εαυτό σας πληρέστερα.


2. Βρείτε κάποιον που θα τον εμπιστεύεστε ώστε να δέχεστε τις συμβουλές του.

Ένας ναρκισσιστής τείνει να βλέπει τους άλλους ως κατώτερους του. Επομένως, καλό θα ήταν να βρεις κάποιον, του οποίου τις συμβουλές και τις απόψεις, μπορείς να δεχθείς. Ένας νάρκισσος μπορεί να ανταποκρίνεται σε εξωτερικές συμβουλές, εάν τις θεωρεί δυνητικά πολύτιμες γι’ αυτόν, και ειδικά εάν του εμπνέει κύρος ο άνθρωπος που τον συμβουλεύει. Ένας νάρκισσος επιθυμεί να περιτριγυρίζεται από ανθρώπους που τονώνουν το εγώ του. Έτσι ένας εξειδικευμένος θεραπευτής θα προσεγγίσει ένα νάρκισσο χωρίς να πληγώσει το εγώ του.


3. Εξετάστε το ενδεχόμενο να αγκαλιάσετε την ταυτότητά σας.

Το να αναγνωρίζεις ότι έχεις ναρκισσιστικές τάσεις δεν είναι το τέλος του κόσμου. Ο όρος νάρκισσος δεν πρέπει να χρησιμοποιείται ως ετικέτα που ισοδυναμεί με “είστε κακός άνθρωπος” που δεν αξίζει την αγάπη, την αυτοεκτίμηση, την ανάπτυξη ή οποιαδήποτε άλλη από τις θεμελιώδεις ανθρώπινες ανάγκες. Οποιοσδήποτε τύπος ακραίας προσωπικότητας προκαλεί στους ανθρώπους προβλήματα με το να προχωρήσουν, έτσι ενώ ο ναρκισσισμός σας μπορεί να έχει κάποια οφέλη για εσάς, πιθανότατα έχει και κάποια μειονεκτήματα.

ΠΗΓΗ

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη