www.CLICK4CRETE.gr

 


Μεγάλη γκέλα και τεράστιο πισωγύρισμα για την ΑΕΚ, που πλήρωσε το κακό πρώτο ημίχρονο και την αστοχία της στο δεύτερο, γνωρίζοντας ήττα-σοκ από τον ΠΑΣ στο ΟΑΚΑ με 0-2! Ένα αποτέλεσμα που προσγειώνει απότομα την Ένωση, με τους Κιτρινόμαυρους να παραμένουν σε απόσταση… ασφαλείας από τον Ολυμπιακό και να αδυνατούν να τον πλησιάσουν.


Μια ομάδα που πριν μερικές μέρες ξεσήκωσε τον… κόσμο, «βλέποντας» διαιτητικά «όργια» στο Περιστέρι και τώρα δεν μπορεί ούτε να κερδίσει τα Γιάννενα! Σε ένα ματς μάλιστα που ο Μανούχος έκανε ότι περνούσε από το χέρι του για να «γυρίσει» το ματς, κλείνοντας μεταξύ άλλων τα μάτια σε φάση που ο Μάνταλος θα μπορούσε να αποβληθεί.


Η πρώτη καλή στιγμή του ματς ήρθε στο 9’ για τον ΠΑΣ. Μετά από λάθος στην άμυνα της ΑΕΚ ο Μπρένερ θα βρεθεί απέναντι από τον Αθανασιάδη, με τον τερματοφύλακα της Ένωσης να τον νικάει όμως και να κρατάει το μηδέν. Γενικώς οι Κιτρινόμαυροι δεν είχαν μπει καλά στο ματς και είχαν ζητήματα, κυρίως στον τομέα της δημιουργίας.


Στο 30’ ο ΠΑΣ θα κερδίσει πέναλτι, μετά από ένα απρόσεκτο μαρκάρισμα του Ινσούα πάνω στον Παντελάκη, στην προσπάθεια του παίκτη της ΑΕΚ να απομακρύνει. Ο Κρίζμαν θα το εκτελέσει εύστοχα και θα κάνει το 0-1!


Το γκολ δεν αφύπνισε την Ένωση που εξακολουθούσε να είναι υποτονική και να μην μπορεί να βρει συνεργασίες στο γήπεδο. Ο Δικέφαλος δεν απειλούσε και προσπαθούσε να φτάσει στην αντίπαλη περιοχή, μόνο μέσω κάποιας ατομικής προσπάθειας. Έτσι το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με τον ΠΑΣ μπροστά στο σκορ.


Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με τον Μανόλο Χιμένεθ να κάνει τρεις αλλαγές! Λόπες, Μάνταλος και Ανσαριφάρντ αντικατέστησαν τους Ινσούα, Γαλανόπουλο και Τάνκοβιτς, με τη διάταξη να γίνεται 4-4-2.


Αυτό βοήθησε την ΑΕΚ να γίνει πιο επιθετική και στο 50’ οι Κιτρινόμαυροι έφτασαν πολύ κοντά στο γκολ, δύο φορές! Αρχικά μετά από φάουλ του Γκαρσία ο Σβάρνας θα βρει ελάχιστα την μπάλα και ο Οικονόμου θα απομακρύνει πάνω στη γραμμή. Στην εκτέλεση του κόρνερ ο Μάνταλος θα πάρει την μπάλα, θα ελιχθεί, αλλά το σουτ του θα σταματήσει στο δοκάρι!


Στο 64’ η ΑΕΚ θα έχει και δεύτερο δοκάρι, αυτή τη φορά με σουτ του Ολιβέιρα! Η Ένωση είχε ανεβάσει στροφές, έβγαζε φάσεις, είχε κλείσει τον ΠΑΣ στην περιοχή του και πίεζε ασφυκτικά. Στο 73’ ήταν η σειρά του Μπακάκη να απειλήσει με δυνατό σουτ που έφυγε λίγο άουτ.


Η Ένωση έπαιζε πλέον φουλ επίθεση και ο ΠΑΣ στο 73’ λίγο έλειψε να την… τιμωρήσει. Ο Λεό βγήκε απέναντι στον Αθανασιάδη, με τον τερματοφύλακα της ΑΕΚ να αποκρούει και να γλιτώνει την ομάδα του από ένα δεύτερο γκολ.


Στο 87’ ο Λεό δεν θα αστοχήσει όμως. Θα βγει ξανά τετ α τετ με τον τερματοφύλακα της Ένωσης και θα πλασάρει σωστά για το 0-2!

ΠΗΓΗ

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη