www.CLICK4CRETE.gr



 Περισσότερες από 530.000 νέες εγγραφές έγιναν τις πρώτες 17 ημέρες του 2021 σε ισραηλινο-βρετανική επενδυτική πλατφόρμα


Η φρενήρης αύξηση της τιμής του bitcoin προσελκύει όλο και περισσότερους μικροεπενδυτές, με κάποιους να είναι διατεθειμένοι να αγοράσουν στις σημερινές υψηλές τιμές γιατί περιμένουν να γίνουν εκατομμυριούχοι και άλλους να θεωρούν ότι το ψηφιακό νόμισμα θα έχει διαχρονικά μεγάλη αξία, όπως ο χρυσός, και επομένως θα μπορούν να το αφήσουν κληρονομιά στα παιδιά τους. 


Οι νέοι επενδυτές του κρυπτονομίσματος  εξηγούν στο Bloomebrg γιατί το αγοράζουν σε τιμές - ρεκόρ, που κινούνται κοντά στα 40.000 δολάρια. Η 23χρονη Amber Wells από την Ατλάντα θυμάται ότι είχε ακούσει για πρώτη φορά για το bitcoin πριν από χρόνια, όταν ήταν φτηνό, χωρίς να το αγοράσει τότε. «Ξαφνικά, άκουσα άλλους να λένε ότι τώρα είναι εκατομμυριούχοι», είπε και έσπευσε να το αγοράσει μέσω της χρηματοπιστωτικής εταιρείας Square, δίνοντας 20 δολάρια σε εβδομαδιαία βάση. «Δεν έκανα πολλή έρευνα. Το μόνο που σκεπτόμουν ήταν " αφήστε με να αγοράσω με οποιοδήποτε τρόπο"», είπε.  


Η αξία του bitcoin κορυφώθηκε στα τέλη του 2020, όταν πολλοί επενδυτές άρχισαν να διαπραγματεύονται οι ίδιοι τις μετοχές τους, αξιοποιώντας τη δυνατότητα που δόθηκε για συναλλαγές χωρίς την πληρωμή προμήθειας, και ενώ η μέση αμερικανική οικογένεια είχε περισσότερα χρήματα. Τα χρηματιστήρια σκαρφάλωσαν, επίσης, σε ιστορικά υψηλά επίπεδα.

Η εκτίναξη της τιμής του κρυπτονομίσματος στα 42.000 δολάρια στις αρχές Ιανουαρίου ώθησε τον 27χρονο Khadijah Suleman να διαθέσει 300 δολάρια για την αγορά του bitcoin στις 11 Ιανουαρίου, όταν η τιμή του έκανε βουτιά. Ο ίδιος ελπίζει ότι η τιμή του θα μειωθεί, ώστε να μπορέσει να κάνει μεγαλύτερες αγορές. «Ξέρω ότι είναι επικίνδυνο», πρόσθεσε. 


Εκτίναξη εγγραφών από επενδυτές σε ισραηλινο - βρετανική πλατφόρμα   

Η ισραηλινο - βρετανική επενδυτική πλατφόρμα eToro ανέφερε ότι είχε περισσότερες από 530.000 νέες εγγραφές τις πρώτες 17 ημέρες του 2021. Εως τώρα, ο αριθμός των χρηστών της που επενδύουν σε κρυπτονομίσματα έχει διπλασιασθεί σε σύγκριση με το 2020. 


Ο ενθουσιασμός γύρω από τα κρυπτονομίσματα προκάλεσε ισχυρές προειδοποιήσεις από εποπτικές Αρχές και τράπεζες. Η βρετανική νομισματική εποπτική Αρχή προειδοποίησε αυτό τον μήνα  ότι όσοι αγοράζουν τώρα κρυπτονομίσματα «πρέπει να είναι έτοιμοι να χάσουν όλα τα χρήματά τους», ενώ η UBS κτύπησε το δικό της καμπανάκι, θυμίζοντας στους καταναλωτές ότι η αξία του bitcoin έχει αυξηθεί πολύ γρήγορα και μπορεί να μηδενισθεί. 


Πέρυσι, ωστόσο, οι Αμερικανοί μπορούσαν ξαφνικά να αγοράζουν και να πουλάνε πράγματα με το bitcoin μέσω της PayPal, ενώ η Fidelity Investments δημιούργησε ταμείο σε bitcoin και πλατφόρμα συναλλαγών Coinbase encryption ανακοίνωσε τον στόχο της να προχωρήσει σε δημόσια εγγραφή με μεγάλες χρηματοπιστωτικές εταιρείες. 

ΠΗΓΗ

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη