www.CLICK4CRETE.gr

 


«Λαμβάνουμε προληπτικά μετρά προσπαθώντας να προλάβουμε το ολικό lockdown, αλλά αν δεν τα καταφέρουμε δε θα διστάσουμε» δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης


«Πρέπει να συνηθίσουμε ότι θα ανοίγουμε και θα κλείνουμε ανάλογα με τα επιδημιολογικά δεδομένα», ξεκαθάρισε ο κ. Γεωργιάδης και διευκρίνισε ότι το 70% της επικρατείας στο λιανικό εμπόριο λειτουργεί, ενώ στις κόκκινες περιοχές το λιανικό εμπόριο λειτουργεί με παράδοση έκτος και εντός, αλλά κι εκεί δεν είναι κλειστή η αγορά.

Την ίδια ώρα, ο υπουργός Ανάπτυξης τόνισε πως η αύξηση κρουσμάτων είναι διακριτή αλλά όχι τραγική.


Μάλιστα, όπως εξήγησε, το Εθνικό Σύστημα Υγείας (ΕΣΥ) αντέχει ακόμα, οι κλίνες ΜΕΘ απελευθερώνονται και οι εισαγωγές είναι ελέγξιμες.


Κατέβασε δωρεάν φωτογραφίες & βίντεο χωρίς πνευματικά δικαιώματα


«Αυτό που μας ανησυχεί είναι η μετάλλαξη» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Άδωνις Γεωργιάδης, υπογραμμίζοντας παράλληλα πως ελήφθησαν προληπτικά μέτρα και «κοκκίνισε» η Αττική για να μελετηθεί η μετάλλαξη από τους επιστήμονες.


Σύσκεψη υπό τον Βασίλη Κικίλια

Σε εξέλιξη βρίσκεται σύσκεψη, μέσω τηλεδιάσκεψης, που έχει συγκαλέσει ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, με αντικείμενο το επιχειρησιακό σχέδιο προετοιμασίας του Εθνικού Συστήματος Υγείας για το ενδεχόμενο ενός τρίτου κύματος της πανδημίας.


Στη σύσκεψη συμμετέχουν ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης, ο γενικός γραμματέας Υπηρεσιών Υγείας Ιωάννης Κωτσιόπουλος, ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους, η πρόεδρος του Κεντρικού Συμβουλίου Υγείας (ΚΕΣΥ) Μίνα Γκάγκα, ο πρόεδρος του ΕΚΑΒ-ΚΕΠΥ Νίκος Παπαευσταθίου, η πρόεδρος του Οργανισμού Διασφάλισης Ποιότητας στην Υγεία (ΟΔΙΠΥ) Δάφνη Καϊτελίδου, ο πρόεδρος της Εθνικής Κεντρικής Αρχής Προμηθειών Υγείας (ΕΚΑΠΥ) Δήμος Μπαρτσώκας, καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες του Υπουργείου Υγείας.


Σχέδιο ελέγχου της νοτιοαφρικανικής μετάλλαξης

Την ίδια ώρα, ιδιαίτερη ανησυχία προκαλεί η εμφάνιση της νοτιαφρικανικής μετάλλαξης στη Θεσσαλονίκη.


Μάλιστα, η καταγραφή του πρώτου κρούσματος στη Βόρεια Ελλάδα ενεργοποιεί σχέδιο για τη «στεγανοποίηση», όπως αναφέρει κυβερνητική πηγή, για τον περιορισμό της μετάδοσής του.


Σύμφωνα με πληροφορίες του CNN Greece, τις προσεχείς ώρες θα ξεδιπλωθεί σχέδιο στην αιχμή του οποίου, κατά πληροφορίες βρίσκεται η αυστηροποίηση των κανόνων εισόδου στην Ελλάδα, πολιτών από τρίτες χώρες.


Μέριμνα είναι αντιμετωπίσει τις «εγγενείς» αδυναμίες στην περιχαράκωση των πιθανών φορέων του επικίνδυνου στελέχους.


Κατέβασε δωρεάν φωτογραφίες & βίντεο χωρίς πνευματικά δικαιώματα


Όπως εξηγείται από την ίδια πηγή ενημέρωσης, η κυρίαρχη εκτίμηση είναι ότι οι συγκεκριμένες περιπτώσεις «χρησιμοποιούν τις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες ως ενδιάμεσο σταθμό» για την χώρα μας.


cnn.gr

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη