www.CLICK4CRETE.gr



 Έφυγε από τη ζωή  σε ηλικία 56 ετών σκορπίζοντας θλίψη σε συγγενείς και φίλους ο αγαπητός καλλιτέχνης από το Ηράκλειο ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΛΟΥΔΗΣ

Η κηδεία του θα γίνει σήμερα 1 Μαρτίου 2021  στον Άγιο Ευγένιο στην λεωφόρο Παπαναστασίου και ΩΡΑ 15:00


ΤΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΤΟΥ

Γεννήθηκε στις 29/9/1964 στο χωριό Μπαδιάς Μονοφατσίου Ηρακλείου που βρίσκεται 8 χιλιόμετρα νότια από το Αρκαλοχώρι.

Τα πρώτα χρόνια της ζωής του τα πέρασε  στο Μπαδιά όπου τελείωσε εκεί το δημοτικό. Σ’ αυτή τη περίοδο εκτός από τα μαθήματα του σχολείου ασχολήθηκε με το χορό κάτι που του άρεσε πάρα πολύ. Δάσκαλος η μητέρα του η οποία με υπομονή του έμαθε ολους τους κρητικούς χορούς.

   Σε κάθε πανηγύρι που γινόταν πήγαινε με την οικογενειά του να χορέψει αλλά και να ακούσει μουσική με λύρα και λαούτο. Μετά το δημοτικό στο χωριό πήγε γυμνάσιο σ’ ένα κοντινό χωριό τη Γαρίπα. Εκεί παράλληλα με τις σχολικές δραστηριότητες πήρε μέρος σε πολιτιστικές εκδηλώσεις με χορευτικό συγκρότημα.


   Παρακολούθησε και μαθήματα λαούτου από ένα ντόπιο λαουτιέρη. Αυτό όμως δεν ήταν αρκετό. Η δίψα για να μάθει μουσική έγινε εμμονή. Στο χωριό όμως δεν ήταν εφικτό να γίνει, γι’ αυτό σε ηλικία 15 ετών πηγαίνει με την οικογένειά του στο Ηράκλειο. Στο λύκειο τώρα πια και στην πόλη ήταν πιο εύκολο ο στόχος να υλοποιηθεί. Επειδή του άρεσαν όλα τα είδη της μουσικής αποφάσισε να μάθει κιθάρα. Έκανε μαθήματα σε ένα κιθαρίστα που ζούσε στο Ηράκλειο αλλά δεν ήταν κρητικός. Μετά έκανε και μαθήματα μπουζουκιού.


   Όλα αυτά απαιτούσαν ατελείωτες ώρες μελέτης μουσικών βιβλίων και πρακτικής εξάσκησης. Με φίλους μουσικούς φτιάχνει μια ορχήστρα και κάνει πρόβες ως μπουζουξής και εμφανίζεται κατόπιν σε διάφορες εκδηλώσεις αλλά και σε τουριστικά ξενοδοχεία στην Κρήτη. Παντρεύτηκε σε ηλικία 24 ετών και απέκτησε τρία αγόρια μέχρι τα τριάντα. Σ’ αυτό το διάστημα του γίνεται πρόταση από το συγκρότημα του Γιώργου Λεκάκη και Μακριδάκη Δημήτρη για συνεργασία. Από τότε μέχρι και τώρα η μουσική από χόμπι γίνεται επάγγελμα. Μπήκε σ’ ένα χώρο που θαύμαζε και αγαπούσε.


   Καθημερινές με το μπουζούκι στα ξενοδοχεία και τα σαββατοκύριακα σε γάμους, βαφτίσεις και γλέντια με την κιθάρα δίπλα σε λύρα και λαούτο. Συνεργάστηκε με πολλούς και άξιους καλλιτέχνες. Αλλά η μακροχρόνια συνεργασία εκτός του Λεκάκη (4χρ) και Ζαχαριουδάκη Βαγγέλη (4χρ) ήταν και είναι με τον Γιώργο Ζερβάκη 10 χρόνια μέχρι τώρα. Με το Γιώργο Ζερβάκη γνωρίστηκαν το 1990 σε μια ταβέρνα στο Άγιο Νικόλαο όπου ήρθε να παίξει λύρα αντικαθιστώντας το Λεκάκη.


   Τα πρώτα χρόνια με κιθάρα και μετά με αρμόνιο το οποίο έμαθε μόνος του με μελέτη στις ελεύθερες ώρες και με τη βοήθεια ενός αγαπητού φίλου και καλού μουσικού του Σωκράτη Καβλεντάκη. Δεν χρειάζεται να πούμε κάτι το ιδιαίτερο οι όμορφες βραδιές κεφιού και χαράς έχουν μείνει χαραγμένες στο μυαλό μας για πάντα.

Καλό ταξίδι Γιάννη......

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη