www.CLICK4CRETE.gr

 


Μυρίζουν τα ποτήρια ή τα πιάτα άσχημα, ενώ τα έχεις πλύνει; Τι ακριβώς φταίει και τι μπορείς να κάνεις για να διώξεις την ενοχλητική μυρωδιά;


Συνήθως αυτό το πρόβλημα το αντιμετωπίζεις μετά την κατανάλωση συγκεκριμένων τροφών, όπως αυγό ή ψάρι; Η μυρωδιά αυγού ή ψαριού αντικειμενικά δεν φεύγει έτσι απλά σαπουνίζοντας τα ποτήρια και τα πιάτα. Παρακάτω σου έχω 4 διαφορετικούς τρόπους για να το λύσεις.


Ίσως πάλι να φταίει και το σφουγγαράκι, αν έχουν μείνει επάνω υπολείμματα φαγητού ή αν έχεις καιρό να το αντικαταστήσεις. Ή αν χρησιμοποιείς πλυντήριο πιάτων, μάλλον ήρθε η ώρα να κάνεις ένα βαθύ καθάρισμα στη συσκευή σου. Δες εδώ πως θα καθαρίσεις το πλυντήριο πιάτων για να διώξεις άλατα, μικρόβια και μυρωδιές.


Η μυρωδιά, τέλος, μπορεί να οφείλεται στο ντουλάπι κι όχι στο ποτήρι. Δες εδώ γιατί μυρίζουν τα ντουλάπια της κουζίνας και τι μπορείς να κάνεις. Γενικά πάντως στο ντουλάπι που βάζεις τα ποτήρια καλό είναι να μην έχεις και τρόφιμα μαζί. Τα τρόφιμα μπορεί να αναδίδουν μυρωδιές που θα περάσουν παντού. Το ιδανικό είναι τα ποτήρια να έχουν το δικό τους ξεχωριστό χώρο αποθήκευσης.


Για να μην μυρίζουν τα ποτήρια χρησιμοποίησε:

1. Μια κούπα ξύδι

Πλύσιμο στο χέρι: Σαπούνισε και ξέβγαλε τα ποτήρια σου. Βάλε μια κούπα ξύδι και μια κούπα βραστό νερό σε μια λεκάνη και άφησέ τα βυθισμένα μέσα για αρκετά λεπτά. Αν τα ποτήρια είναι πολλά, αύξησε την ποσότητα ξυδιού. Κατόπιν σαπούνισέ τα και πάλι, ξέβγαλε με νερό και άφησέ τα να στεγνώσουν στην πιατοθήκη, έως την επόμενη μέρα.


Πλύσιμο στο πλυντήριο πιάτων: Εκτός από το απορρυπαντικό πιάτων, πρόσθεσε σε ένα μπολάκι και λίγο ξύδι, το οποίο θα τοποθετήσεις στο πάνω ράφι του πλυντηρίου. Γέμισέ το κανονικά με όλα τα πιάτα και βάλε σε λειτουργία τη συσκευή. Το ξύδι θα διώξει όχι μόνο τις άσχημες οσμές αλλά και τους επίμονους λεκέδες και τα λίπη των τροφών.


2. Δυο κουταλιές σόδα μαγειρικής

Πλύσιμο στο χέρι: Σαπούνισε και ξέβγαλε τα ποτήρια σου. Τοποθέτησέ τα όρθια μέσα στο νιπτήρα και πασπάλισέ τα με σόδα μαγειρικής. Άφησέ τα έτσι τουλάχιστον 20 λεπτά. Στη συνέχεια πλύνε τα κανονικά και άφησέ τα να στεγνώσουν πάρα πολύ καλά.


Πλύσιμο στο πλυντήριο πιάτων: Σκόρπισε μέσα στο πλυντήριο 1 φλιτζανάκι του καφέ σόδα, πρόσθεσε το απορρυπαντικό πιάτων ως συνήθως και βάλε σε λειτουργία.


3. Ένα λεμόνι

Πλύσιμο στο χέρι: Βύθισε τα ποτήρια ή και τα πιάτα σου σε χυμό λεμονιού και ξέχασε μια και καλή την δυσάρεστη μυρωδιά. Αν χρησιμοποιείς και απορρυπαντικό για τα πιάτα με άρωμα λεμόνι, ακόμα καλύτερα!


Πλύσιμο στο πλυντήριο πιάτων: Πριν βάλεις τη συσκευή σε λειτουργία, ρίξε μέσα ένα ή και δύο λεμόνια κομμένα στη μέση. Το λεμόνι θα δώσει ευχάριστο άρωμα σε όλη την πλύση.


4. Το κατακάθι του καφέ

Άπλωσε το κατακάθι του καφέ πάνω στην επιφάνεια που θέλεις να καθαρίσεις και με το σφουγγάρι της κουζίνας τρίψε ελαφρά. Εκτός από τη μυρωδιά ο καφές εξαφανίζει και όλη την αίσθηση λαδίλας από τα σκεύη σου. Ξέπλυνε μετά τον καφέ με άφθονο ζεστό νερό. Ολοκλήρωσε το πλύσιμο, είτε σαπουνίζοντας στο χέρι είτε βάζοντας στο πλυντήριο πιάτων.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη