www.CLICK4CRETE.gr

 


80 Χρόνια από τη «Μάχη της Κρήτης»

Σοβαρά ερωτήματα δημιουργούνται από την πρόθεση του «Συνδέσμου Ευρωπαίων Αλεξιπτωτιστών», να τιμήσει τους Γερμανούς πεσόντες αλεξιπτωτιστές κατά τη «Μάχη της Κρήτης» το 1941, τους οποίους αποκαλεί προκλητικά σε σχετική αφίσα ως «ελίτ του Γ΄ Ράϊχ».


Ο «Σύνδεσμος Ευρωπαίων Αλεξιπτωτιστών» είναι μια διεθνής ένωση με έδρα Σλοβακία, που μέλη της έχει και συλλόγους από την Ελλάδα και την Κύπρο.

Η αφίσα που αναρτήθηκε στα κοινωνικά δίκτυα, προβάλλει εκδήλωση που φέρεται να έχει προγραμματιστεί για το χρονικό διάστημα 17 - 23 Μαΐου με γενικό τίτλο «Kreta Memorial» (Μνήμη Κρήτης) μ’ αφορμή τη συμπλήρωση 80 ετών από την ομώνυμη μάχη. 

Η εκδήλωση αφορά πτώση με αλεξίπτωτο στο αεροδρόμιο του Μάλεμε.



«ΚΡΗΤΗ, ΕΛΛΑΔΑ. Πέρασαν ακριβώς 80 χρόνια από το άλμα των ειδικών δυνάμεων του Τρίτου Ράιχ που κατέκτησαν το νησί της Κρήτης. Δεν θα ξεχάσουμε ποτέ την γενναιότητά τους (…)17-23 Μαΐου 2021. Ας τιμήσουμε τους πεσόντες αλεξιπτωτιστές αδερφούς μας που πραγματοποίησαν με επιτυχία την πρώτη εναέρια στρατηγική επιχείρηση στην Ιστορία» γράφει προκλητικά η αφίσα, την οποία κοσμούν σύμβολα που παραπέμπουν στο Γ΄ Ράϊχ και τους Ναζί.


Η συμμετοχή στην εκδήλωση για τους ενδιαφερόμενους έχει κόστος 365 ευρώ το άτομο, ενώ στους συμμετέχοντες θα απονεμηθούν μετάλλια το σχέδιο των οποίων σαφώς παραπέμπει επίσης σε ναζιστικά σύμβολα.


«Η Ένωση παλαιμάχων Αλεξιπτωτιστων της Γερμανίας, πάντα μετείχε στις εκδηλώσεις για τη «Μάχη της Κρήτης». Ουδέποτε αυτοί οι άνθρωποι, οι ίδιοι δηλαδή που είχαν πολεμήσει στην μάχη και οι οποίοι βέβαια δεν ζουν πια, προσέβαλαν ή προέβησαν σε οποιαδήποτε απαξιωτική πράξη σε βάρος των Κρητικων ή συνολικά των Ελλήνων. Ούτε προέβαλαν εαυτούς ως "κατακτητές" και "ελίτ του Γ Ράιχ". Και τώρα έρχεται μια "Ένωση Ευρωπαίων Αλεξιπτωτιστων" με έδρα την Σλοβακία να τιμήσει τους Ναζί» λέει στο protothema.gr ο δημοσιογράφος στην Τηλεόραση Creta Γιώργος Παπαδάκης, που ανέδειξε το θέμα.


Όπως αναφέρει ο κ. Παπαδάκης οι επίσημες γερμανικές πολιτικές και στρατιωτικές Αρχές, δεν έχουν καμία απολύτως σχέση με τον συγκεκριμένο σύνδεσμο, ενώ μετά το θόρυβο και τις αντιδράσεις στα κοινωνικά δίκτυα από Έλληνες και ξένους, η προκλητική αφίσα διεγράφη.


Δεν έχει γίνει ακόμη γνωστό, εάν οι αρμόδιες ελληνικές Αρχές έχουν ενημερωθεί από τον επίμαχο Σύνδεσμο και εάν έχουν επιτρέψει την πραγματοποίηση της προκλητικής εκδήλωσης, που αμαυρώνει τον αγώνα των Κρητών και των Συμμάχων κατά των «επίλεκτων» της ναζιστικής πολεμικής μηχανής, αλλά και τη μνήμη των δεκάδων νεκρών των ομαδικών εκτελέσεων που ακολούθησαν στη Μεγαλόνησο.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη