www.CLICK4CRETE.gr


 Την περαιτέρω χαλάρωση των μέτρων εξετάζει η κυβέρνηση βλέποντας τη συνεχιζόμενη αποκλιμάκωση των δεικτών της πανδημίας. 


Οι άμεσες αλλαγές δεν αφορούν την απαγόρευσης κυκλοφορίας, καθώς το μέτρο θα διατηρηθεί τουλάχιστον μέχρι τις 15 Ιουνίου, όπως ανακοίνωσε σήμερα η κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη.


Η ίδια μέχρι τότε ζήτησε υπομονή για να τηρηθούν τα μέτρα. Μιλώντας γενικότερα για την κατάσταση της πανδημίας στην Ελλάδα είπε ότι «καθώς διανύουμε τις πρώτες μέρες του Καλοκαιριού, με τη βοήθεια του καιρού και την πρόοδο του εμβολιασμού, βελτιώνονται τα επιδημιολογικά δεδομένα, καθώς μειώνεται τόσο ο αριθμός των ενεργών κρουσμάτων, όσο και ο αριθμός των διασωληνωμένων συμπολιτών μας».


Όσον αφορά την επιχείρηση «Ελευθερία» είπε ότι «συνεχίζεται με υποδειγματικό τρόπο και πλήρη αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών, γεγονός που δημιουργεί μια νέα σχέση εμπιστοσύνης Κράτους και πολίτη».


Ανοίγουν τα νυχτερινά μαγαζιά;

Σύμφωνα με τον Alpha, πρόθεση της κυβέρνησης είναι η απαγόρευση κυκλοφορίας να ξεκινάει κατά μισή ή μία ώρα αργότερα, από αυτό που ισχύει σήμερα, δηλαδή είτε στη 01:00 τη νύχτα είτε στη 01:30.


Μάλιστα, από την κυβέρνηση εξετάζεται το ενδεχόμενο το μέτρο της απαγόρευσης κυκλοφορίας, το οποίο τώρα έχει ισχύ από τις 00:30 έως τις 05:00 να καταργηθεί μετά τις 15 Ιουνίου.


Την ίδια ώρα, πρόθεση της κυβέρνησης είναι επίσης να ανοίξουν τα κέντρα διασκέδασης. Το χρονοδιάγραμμα δεν έχει γίνει ακόμα γνωστό, αλλά όλα δείχνουν πως το άνοιγμα των κέντρων διασκέδασης θα πάει προς το τέλος του Ιουνίου.


Παράλληλα, σύμφωνα με τον Alpha, εξετάζεται το ενδεχόμενο από τις 15 Ιουνίου και μετά οι πλήρως εμβολιασμένοι πολίτες να μην υποβάλλονται σε self test.

ΠΗΓΗ

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη