www.CLICK4CRETE.gr

 


Δευτέρα 21 Ιουνίου 2021

Και δεύτερο περιστατικό επιπλοκών του κορωνοϊού σε παιδί εντοπίστηκε στην Κρήτη τις τελευταίες ημέρες.


Εκτός από το 5χρονο αγόρι που , όπως αποκάλυψε το Creta24, νοσηλεύεται στην Παιδιατρική Κλινική του ΠΑΓΝΗ, μια 14χρονη νοσηλεύεται επίσης στο νοσοκομείο με συμπτώματα επιπλοκών.


Σύμφωνα με τον διοικητή του νοσοκομείου κ. Γιώργο Χαλκιαδάκη τα παιδιά παρουσίασαν το φλεγμονώδες σύνδρομο που έχει διαπιστωθεί ότι παρουσιάζεται σε παιδιά λίγες ημέρες μετά την νόσησή τους από κορωνοϊό.


Ο κ. Χαλκιαδάκης, έκανε λόγο για σοβαρές επιπλοκές, με το ιατρικό προσωπικό του νοσοκομείου να εξετάζει προσεκτικά τα περιστατικά.


Υπενθυμίζεται πως για το συγκεκριμένο σύνδρομο είχε μιλήσει στον Περιφερειακό Τηλεοπτικό Σταθμό CRETA o πρόεδρος της Ελληνικής Παιδιατρικής Εταιρείας Ανδρέας Κωνσταντόπουλος.


Ο κ. Κωνσταντόπουλος είχε αναφέρει πως «κάποια από παιδιά που νοσούν, αρρωσταίνουν,  κάνουν αντισώματα και 20 με 30 μέρες μετά κάνουν μεταλοιμώδες σύνδρομο αυτό που λέμε ότι μοιάζει με Καβασάκι».


Όπως εξήγησε πρόκειται για ένα φλεγμονώδες σύνδρομο που προσβάλει όλα τα όργανα και είναι πολύπλοκο στην αντιμετώπισή του.

creta24.gr

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη