www.CLICK4CRETE.gr

  



Η Άρια Ανδριγιαννάκη είναι από το Τυμπάκι της Κρήτης, η οποία αν και δραστηριοποιείται επαγγελματικά στο χώρο του τουρισμού, στον ελεύθερο της χρόνο ασχολείται με τη δημιουργία αρωματικών κεριών σε μοναδικά σχέδια…


Πως όμως ξεκίνησε αυτή η ιδέα;

“Πάντα από μικρή ήμουν ανήσυχο καλλιτεχνικό πνεύμα. Θυμάμαι πάντα τον εαυτό μου να ασχολούμαι με τον χορό, την μουσική, να φτιάχνω αρώματα, να πειραματίζομαι γενικώς.

Κάποια στιγμή λοιπόν έπεσε στο μάτι μου ένα κερί. Το λάτρεψα κ ήθελα να το παραγγείλω αμέσως. Σαν να ξύπνησε κάτι μέσα μου. Σκέφτηκα γιατί να το παραγγείλω και να μην το φτιάξω εγώ.

Τα κεριά είναι έρωτας για μένα. Ομορφαίνουν τον χώρο μας, μυρίζουν υπέροχα, δημιουργούν μοναδική ατμόσφαιρα.”



Έμαθες να φτιάχνεις κεριά, ψάχνοντας τεχνικές στο διαδίκτυο;

“Ξεκίνησα να ψάχνω στο ίντερνετ ότι αφορά το κερί. Από υλικά, τεχνικές τα πάντα. Μόλις έφτιαξα το πρώτο μου κερί ένιωσα πολύ όμορφα. Και το θαύμαζα. Με τον καιρό όλο και πιο πολύ εθιζόμουν με τα σχέδια, τα αρώματα. Δεν έχουν σταματημό τα κεριά. Δεν έχει σταματημό η φαντασία. Μπορείς να φτιάξεις απίστευτα πράγματα. Η δημιουργία κεριών είναι κάτι σαν την μαγειρική. Δίνω ζωή κάτι εντελώς δικό και μοιράζομαι την χαρά με κάποιον άλλον.

Βλέποντας λοιπόν το αποτέλεσμα άρεσε σε πολύ κόσμο αποφάσισα να δημιουργώ τα δικά μου χειροποίητα κεριά με πολύ αγάπη και σεβασμό.”



Με ποια κριτήρια επιλέγεις τις πρώτες ύλες που χρησιμοποιείς;

“Χρησιμοποιώ κυρίως μείγματα φυτικών κεριών φτιαγμένα από 100% υλικά με βάση την σόγια κυρίως. Είναι αποκλειστικά vegan προϊόντα έτσι ώστε να μην είναι βλαβερά για τον άνθρωπο και τα κατοικίδια. Δηλαδή είναι μη τοξικό κατά την καύση του, οικολογικό καθιστώντας το έτσι ασφαλές για τον άνθρωπο και για το περιβάλλον. Το ίδιο ισχύει και για τα υπόλοιπα υλικά όπως φυτίλια, αρώματα και χρώματα είναι μη τοξικά και βιολογικά.”




Σχήματα και αρώματα, με έμπνευση και φαντασία…

“Συνήθως φτιάχνω χυτά σε καλούπι διάφορα σχέδια, αλλά και σε οποιοδήποτε δοχείο όπως φοντανιέρες, ποτήρια κ ότι άλλο μπορεί να φανταστεί κάποιος. Με ποικιλία αρωμάτων, αιθέριων ελαίων, μπαχαρικά, βότανα και χρώματα…  Πάντα μου άρεσαν οι μυρωδιές και να συνδέω τις όμορφες αναμνήσεις με συγκεκριμένη μυρωδιά. Και αυτό θέλω μέσα από τα κεριά μου. Να καταφέρω η μυρωδιά των κεριών μου να ξυπνάει όμορφες αναμνήσεις, στους παραλήπτες!”


Σκέφτεσαι να εξελίξεις επαγγελματικά αυτό το χόμπι;

“Ξεκίνησα δειλά δειλά κάνοντας μια σελίδα στο instagram και στο facebook. Αρχικά από χόμπι και θέλω να πιστεύω ότι σιγά σιγά όλο αυτό θα εξελιχθεί και επαγγελματικά. Προς το παρόν μπορείτε να δείτε τις δημιουργίες μου στο instagram  aria.conceptstore και στο facebook ARIA-Concept-Store



πηγή:familytime.gr

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη