www.CLICK4CRETE.gr

 

πηγή φωτο travel.gr

Αφήνοντας πίσω το Ρέθυμνο, κατευθυνόμαστε προς την ενδοχώρα και ανηφορίζουμε προς την Αργυρούπολη, που είναι γνωστή για τις πηγές της. Ένα όμορφο χωριό ανέγγιχτο από το χρόνο, που φιλοξενεί πανέμορφα καλντερίμια, πέτρινα σπίτια, όμορφες αυθεντικές γωνιές.


Ο οικισμός είναι χτισμένος σε υψόμετρο 260 μέτρων ανάμεσα σε δύο ποτάμια, τον Μουσέλα και τις Πετρές. Η ύπαρξη των ποταμών και η συνεχής παρουσία του νερού παίζουν καταλυτικό ρόλο στην οργιώδη βλάστηση, στη δροσιά και στο εξαιρετικά όμορφο τοπίο. Το πλούσιο έδαφός της παράγει ελαιόλαδο και κρασί εξαιρετικής ποιότητας, αλλά και εσπεριδοειδή, δημητριακά, χαρούπια, βελανίδια και κτηνοτροφικά προϊόντα, στοιχείο το οποίο είχε τραβήξει το ενδιαφέρον των Ενετών οι οποίοι και εγκαταστάθηκαν εκεί.


 Παράλληλα, ο οικισμός, ο οποίος αποτελεί ιστορική συνέχεια της Αρχαίας Λάππας είναι γεμάτος από ίχνη αρχαίου αλλά και νεότερου πολιτισμού, ενώ μέσα και γύρω από αυτόν, υπάρχουν ανασκαμμένα τμήματα της αρχαίας πόλης, ρωμαϊκά κατάλοιπα, ενετικά κτίσματα με μοναδικά θυρώματα και βυζαντινές εκκλησίες. Κοντά στον οικισμό βρίσκονται υπέροχοι, λαξευμένοι στον βράχο, ρωμαϊκοί τάφοι αλλά και ένα μικρό εκκλησάκι αφιερωμένο στις Πέντε Παρθένες που μαρτύρησαν στους διωγμούς του αυτοκράτορα Δεκίου το 250 μ.Χ.

διαβάστε περισσότερα στο www.travel.gr



Διαβάστε επίσης 

== Ατσαλένιο Ηρακλείου, μια συνοικία με την δική της ιστορία!

== Τα χαρακτηριστικά γνωρίσματα του γνήσιου Κρητικού

== Ανώγεια:Δείτε πέντε λόγους για να τα επισκεφθείτε!

Ηράκλειο - Ένας αγαπημένος προορισμός που μαγεύει όλες τις εποχές!

Χανιά:Τι αξίζει να επισκεφτείς και που να μείνεις

Ρέθυμνο:Τι αξίζει να επισκεφτείς και που να μείνεις.

Ηράκλειο info pointΧρήσιμες πληροφορίες για το νησί της Κρήτης

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη