www.CLICK4CRETE.gr




 Σε μία σοβαρή καταγγελία κατά του Λευτέρη Αυγενάκη προχώρησε η πρώην διοικήτρια της 7ης ΥΠΕ Κρήτης και στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας Λένα Μπορμπουδάκη. Μεταξύ άλλων καταγγέλλει τον υπουργό Αθλητισμού ότι πήγε να την χτυπήσει γιατί δεν προσέλαβε «δικό του παιδί» με μη αναγνωρισμένο πτυχίο.


«Η προφανής εμπάθειάς σας στο πρόσωπό μου δεν δικαιολογείται από κανένα γεγονός. Σας θυμίζω ωστόσο ότι τολμήσατε να "απλώσετε χέρι" επάνω μου επειδή, ως Διευθύντρια Έκθεσης Μουσείου Φυσικής Ιστορίας του Πανεπιστημίου Κρήτης, δεν έβαλα στο "συρτάρι" το πτυχίο της ευνοούμενής σας και προχώρησα σε έλεγχο των πτυχίων, ως όφειλα να κάνω για όλους τους εργαζόμενους. Ένα πτυχίο που προσκόμισε ως πτυχίο τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, ενώ σύμφωνα με το Υπουργείο Παιδείας δεν είναι αναγνωρισμένο ως τέτοιο» επισημαίνει η Λένα Μπορμπουδάκη με ανάρτησή της στο Facebook.


Αναλυτικά η δήλωσή της:


«Με αφορμή την ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας για την υπογραφή σύμβασης, ύψους περίπου 700 εκατομμυρίων ευρώ, για τον εκσυγχρονισμό και την κτιριακή αναβάθμιση  όλων των νοσοκομείων και κέντρων υγείας της χώρας μας, με τον εντεταλμένο σύμβουλο του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ).


Αξιότιμε κ.Υφυπουργέ Αθλητισμού, προχωρήσατε σε ανακοίνωσή σας, χωρίς χαρτοφυλάκιο για θέματα υγείας, αποδίδοντας σε λάθος διοικητή της ΥΠΕ Κρήτης, τα έργα που αναφέρετε για την υγεία στην Κρήτη.


Όταν κ.Υφυπουργέ δουλέψαμε 3 ολόκληρα χρόνια (9/2019-8/2022), στα δύσκολα χρόνια της πανδημίας, στην Υγειονομική Περιφέρεια Κρήτης γι αυτά τα έργα και άλλα τόσα, που παραδόθηκαν και παραδίδονται, εσείς και οι ευνοούμενοί σας, δεν είχατε χρόνο να συνεργαστείτε μαζί μας.


Δεν είχατε χρόνο διότι οι επιστολές που στέλνατε εναντίον μου και τα τηλεφωνήματα που πραγματοποιούσατε ζητώντας την αποπομπή μου, δε σας άφησαν περιθώριο συνεργασίας και φυσικά ορθής ενημέρωσης για τα έργα που γίνονταν από την Υγειονομική Περιφέρεια Κρήτης.


Μόνο που τα έργα που επικαλείστε κ.Υφυπουργέ τα έχει διασφαλίσει η Υγειονομική Περιφέρεια Κρήτης με το Υπουργείο Υγείας, πριν καν έρθει ως Υποδιοικητής ο χρήσιμος για εσάς κ.Παπαβασιλείου.


Φυσικά για όσα αναφέρω υπάρχουν επίσημα έγγραφα!


1ον Έγγραφα για την Ογκολογική Κλινική 5ου ορόφου στο ΠαΓΝΗ, όπου μαζί με τον Γενικό Γραμματέα την εντάξαμε πριν 1 χρόνο στα 7 πρώτα ώριμα έργα για νοσοκομεία της χώρας.


Με αυτό τον τρόπο και η Ογκολογική Κλινική θα υλοποιηθεί και τα χρήματα από το κληροδότημα για την ανέγερση αυτής διασφαλίστηκαν για τη Μονάδα Τεχνητού Νεφρού του ΠαΓΝΗ.


2ον Έγγραφα για την ένταξη στο Ταμείο Ανάκαμψης ενός Πρότυπου Κέντρου Υγείας στις Μοίρες. Συνεργασία με τον Γενικό Γραμματέα, τον μηχανικό μας και την ομάδα του ΤΑΙΠΕΔ. Παραχώρηση από τον Δήμαρχο Φαιστού του οικοπέδου για την ανέγερση του νέου κτιρίου.


3ον Έγγραφα για την ένταξη στο Ταμείο Ανάκαμψης του ΠΠΙ Μακρύ Γιαλού. Συνεχή συνεργασία με την κ.Χατζάκη, τον Δήμαρχο Σητείας, την ομάδα του ΤΑΙΠΕΔ και τον Γενικό Γραμματέα ώστε να ξεκινήσει μέχρι τέλος του 2022, δεδομένου ότι λήγει η άδεια δόμησης.


4ον Έγγραφα για την ένταξη στο Ταμείο Ανάκαμψης του ΠΠΙ Κοκκίνη Χάνι. Εισηγήθηκα στο ΚΕΣΥΠΕ και εγκρίθηκε ομόφωνα η σύσταση Πολυδύναμου Ιατρείου στην περιοχή. Προχωρήσαμε με τον Δήμαρχο Χερσονήσου σε αυτοψία του οικοπέδου και προχωρούσαμε την παραχώρηση αυτού, σύμφωνα με τις υποδείξεις της ομάδας του ΤΑΙΠΕΔ.


5ον Επίσημος κατάλογος από τον μηχανικό της Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης προς την ομάδα ΤΑΙΠΕΔ και τον Γενικό Γραμματέα για την ενεργειακή αναβάθμιση και ανακαίνιση των Κέντρων Υγείας της Κρήτης, κα.


6ον Χρηματοδότηση 1.100.000€ από πόρους της 7ης ΥΠΕ για επέκταση των οξέων της Ψυχιατρικής κλινικής του ΠαΓΝΗ. Το 1ο έργο τέτοιου ύψους χρηματοδότησης που γίνεται από την ΥΠΕ Κρήτης.


7ον Υπογραφή σύμβασης για αλλαγή όλων των ασθενοφόρων για τα Κέντρα Υγείας του νησιού, με νέα 4x4 που παραδίδονται τους επόμενους μήνες. Έτσι διασφαλίσαμε ασθενοφόρο και στη Γαύδο.


Διότι στα 3 χρόνια Διακυβέρνησης των ανθρώπων που με εμπιστεύτηκαν για τη Διοίκηση της Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης, τόσο η Υγειονομική Περιφέρεια, όσο και το Υπουργείο Υγείας, εργαστήκαμε με εντιμότητα και με σημαντικό έργο για το καλό της δημόσιας υγείας στην Κρήτη μας!



Και τα αποτελέσματα υπαρκτά.


- Όπως επιβεβαιώνεται από όλους όσους γνωρίζουν, η διαχείριση της πανδημίας στην Κρήτη υπήρξε εξαιρετική, με επιδημιολογικά δεδομένα που το επιβεβαιώνουν.


- Η εμβολιαστική κάλυψη υποδειγματική. Αρκεί να ρωτήσετε τους ανθρώπους αυτού του τόπου.


- Η αύξηση των κλινών ΜΕΘ εντυπωσιακή. Σε συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας και το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος διπλασιάσαμε τις κλίνες ΜΕΘ στο νησί, δημιουργώντας μία Πρότυπη ΜΕΘ στο ΠαΓΝΗ από τις καλύτερες σε Ελλάδα και Ευρώπη.


- Τα έργα και οι μελέτες τόσα, όσα δεν είχαν γίνει ποτέ στην 7η ΥΠΕ. Διασφαλίσαμε και εντάξαμε έργα και μελέτες για τα νοσοκομεία και ανέγερση νέων Κέντρων Υγείας και Πολυδύναμων Ιατρείων και αναβάθμιση των υπαρχόντων στην Κρήτη, πάνω από 38.000.000€, που μαζί με τη διασφάλιση ανέγερσης αυτών ξεπερνούν τα 100.000.000€.


- Η προσπάθεια για αναβάθμιση των ΤΕΠ απόλυτα συντονισμένη με το ΥΥ. Ξεκίνησε πριν ένα χρόνο η προσπάθεια αναβάθμισης από το Υπουργείο Υγείας όλων των ΤΕΠ στα νοσοκομεία της Κρήτης.


- Η ενίσχυση σε υγειονομικό προσωπικό, τέτοια που είχε να γίνει από ιδρύσεως του ΕΣΥ. Υπογράψαμε συμβάσεις μόνιμου και επικουρικού προσωπικού με 434 γιατρούς και 1296 νοσηλευτές και λοιπό προσωπικό.

και άλλα...


"Διότι προτεραιότητά μας, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του ΥΥ, η αναβάθμιση των Τμημάτων Επειγόντων Περιστατικών, τα οποία αποτελούν  την πρώτη επαφή του ασθενή με το νοσοκομείο, την πιο κρίσιμη ώρα, ο εκσυγχρονισμός και η κτιριακή αναβάθμιση  όλων των νοσοκομείων και κέντρων υγείας της χώρας μας.


Μετά από ιδιαίτερα σκληρή και καθημερινή δουλειά, προχωρούν σήμερα αλλαγές ύψους περίπου 700 εκατομμυρίων ευρώ που θα συμβάλλουν στη βελτίωση του ΕΣΥ με έναν και μόνο στόχο: πιο άμεσες και ποιοτικές υπηρεσίες υγείας για όλους τους Έλληνες πολίτες".


Αυτό το έργο κ.Υφυπουργέ,  για να βγει η ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας, έγινε έπειτα από σημαντική προσπάθεια και έργο της Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης και του ΥΥ τα 3 προηγούμενα χρόνια.


Γιατί σεβαστήκαμε την Κυβέρνηση, το Υπουργείο μας, αλλά πάνω από όλα τους υγειονομικούς μας και τους ανθρώπους της Κρήτης μας.


Γιατί εργαστήκαμε με εντιμότητα και όχι παρασκηνιακά.


Σας παραθέτω τον απολογισμό μου προς γνώση της αλήθειας.


Ευχαριστώντας ακόμα μία φορά τους Υπουργούς κκ. Κικίλια και Κοντοζαμάνη, Πλεύρη και Γκάγκα, την Υφυπουργό κ.Ράπτη και τους Γενικούς Γραμματείς κκ. Κωτσιόπουλο και Θεμιστοκλέους για τη συνεργασία και τη στήριξη στο σημαντικό έργο που έγινε στην Υγειονομική Περιφέρεια Κρήτης, αυτά τα δύσκολα χρόνια της πανδημίας. Συντονιστήκαμε με το πνεύμα του Πρωθυπουργού της χώρας.


Αυτή είναι η αλήθεια κ.Υφυπουργέ.


Ενας δημόσιος διάλογος θα φωτίσει περισσότερο τα γεγονότα.


Η προφανής εμπάθειάς σας στο πρόσωπό μου δεν δικαιολογείται από κανένα γεγονός.


Σας θυμίζω ωστόσο ότι τολμήσατε να "απλώσετε χέρι" επάνω μου επειδή, ως Διευθύντρια Έκθεσης Μουσείου Φυσικής Ιστορίας του Πανεπιστημίου Κρήτης, δεν έβαλα στο "συρτάρι" το πτυχίο της ευνοούμενή σας και προχώρησα σε έλεγχο των πτυχίων, ως όφειλα να κάνω για όλους τους εργαζόμενους. Ένα πτυχίο που προσκόμισε ως πτυχίο τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, ενώ σύμφωνα με το Υπουργείο Παιδείας δεν είναι αναγνωρισμένο ως τέτοιο.


ΟΛΑ ΣΤΟ ΦΩΣ...


...όπως πάντα κάνω»

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη