www.CLICK4CRETE.gr

 



Το neakriti.gr φέρνει στο φως την περίπτωση δικαιούχου με 80% αναπηρία που του δέσμευσαν το αναπηρικό επίδομα στον τραπεζικό λογαριασμό του καθώς και το επίδομα τέκνου! Ο δικαιούχους βρέθηκε προ εκπλήξεως μπροστά πρώτα στο ταμείο super market όταν δεν μπόρεσε να πληρώσει τα ψώνια του ενώ γνώριζε ότι είχε στον τραπεζικό λογαριασμό χρήματα! Και η έκπληξη συνεχίστηκε όταν μετέβη σε ΑΤΜ και προσπάθησε να βγάλει τα λεφτά του επιδόματος με την κάρτα του.


Τότε είδε ότι το διαθέσιμο υπόλοιπό του ήταν μηδέν ευρώ ενώ το λογιστικό περίπου 600! Μια ερώτηση στο ταμείο της Τράπεζας ήταν αρκετή για να πληροφορηθεί ότι υπάρχει δέσμευση για οφειλή από τον Δήμο Ηρακλείου, για την οποία οφειλή δεν ενημερώθηκε ποτέ με κάποιο έγγραφο από τις αρμόδιες δημοτικές υπηρεσίες! Το εντυπωσιακότερο είναι ότι ο λογαριασμός ήταν ακατάσχετος ενώ υπάρχει και νόμος ότι τα προνοιακά επιδόματα και οι συντάξεις δεν κατάσχονται!


Για την ακρίβεια απαγορεύεται η κατάσχεση επιδομάτων και συντάξεων! Χρειάστηκε να συμπληρώσει μια αίτηση προς την Τράπεζα για να αποδεσμευτούν τα χρήματα και όταν ρώτησε τους υπαλλήλους της τράπεζας γιατί χρειάζεται όλο αυτό αφού ο λογαριασμός είναι ακατάσχετος και τα χρήματα προέρχονται από τον ΟΠΕΚΑ πήρε την απάντηση ότι είναι μια διαδικασία που ο Δήμος Ηρακλείου θέλει… για να αναγκάζει τους δημότες να λαμβάνουν γνώση του χρέους!

 Όμως δεν είναι αυτή η σωστή διαδικασία ούτε νομικά ορθή κάτι που στον Δήμο Ηρακλείου με δήμαρχο δικηγόρο θα έπρεπε να το ξέρουν!

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη