www.CLICK4CRETE.gr

 

hugs

Αγκάλιασε τον άνθρωπό σου! Τώρα! Μην το σκέφτεσαι, μην το αναβάλλεις. Όχι δεν θα σου πω ότι μια μέρα θα τον χάσεις και θα μετανιώνεις και τα λοιπά και τα λοιπά. Δεν χρειάζεται να τρομάξεις για να καταλάβεις τα αυτονόητα. Θα σου πω μόνο ότι το έχει ανάγκη. Κι εσύ το έχεις ανάγκη. Κι ας μην το ξέρεις. Κι ας μην το παραδέχεσαι! Ίσως να μην το έχεις σκεφτεί, αλλά το χρειάζεσαι.


Τον αγαπάς; Τον άντρα σου, την γυναίκα σου, το παιδί σου, τη μάνα σου, τον πατέρα σου, τη φίλη σου, τον αδερφό σου; Ε, αν τον αγαπάς αγκάλιασέ τον! Γιατί με την αγκαλιά συμβαίνουν πολλά που κατά καιρούς έχουν εξηγηθεί ακόμα και επιστημονικά, αλλά δεν θα σου πω γι’ αυτά τώρα. Απλά, απλούστατα, με την αγκαλιά η αγάπη μεγαλώνει. Δίνεις και παίρνεις ζεστασιά, τρυφερότητα, ασφάλεια, αγάπη… πάνω απ’ όλα αγάπη! Γιατί κανένας δεν είναι ικανοποιημένος όταν μαντεύει την αγάπη σου. Πρέπει να την βλέπει, να τη νιώθει. Ναι! Και η σωματική επαφή είναι ο καλύτερος τρόπος για να εκδηλώσεις την αγάπη σου για κάποιον. Ο πιο πειστικός. Ο πιο αποτελεσματικός. Ο πιο ειλικρινής!


Κι είναι και κάποιες αγκαλιές που είναι λες και φτιάχτηκαν για σένα, που χωράς τέλεια μέσα σ’ αυτές κι όταν είσαι εκεί νιώθεις πως τίποτα δεν μπορεί να σε αγγίξει, τίποτα να σε βλάψει. Σε προστατεύουν σαν ασπίδα από κάθε κακό. Και θα ‘θελες να μείνεις εκεί για πάντα σαν να μην υπάρχει τίποτα άλλο γύρω σου.


Είναι φάρμακο η αγκαλιά! Και πρόσεξε, όταν λέμε αγκαλιά δεν εννοούμε από αυτές τις “ωχου έλα τώρα να τελειώνουμε μ’ έχεις πρήξει”, ούτε από τις “πωπω και ζεσταίνομαι τώρα, εσύ μου έλειπες”. Αυτές είναι ψόφιες και ξενέρωτες και προβληματικές και δεν τις θέλουμε! Η αγκαλιά δεν είναι υποχρέωση και αγγαρεία. Όταν λέμε αγκαλιά, εννοούμε ΑΓΚΑΛΙΑ! Κανονική, σφιχτή, να νιώσεις, να ακούσεις, να αισθανθείς, να αφοσιωθείς! Εκεί, αυτά τα λίγα δευτερόλεπτα, να είσαι εκεί εκατό τοις εκατό. Αν είναι να το κάνεις, κάν’ το σωστά! Αλλιώς δεν έχει αξία, καλύτερα να μην το έκανες καθόλου. Αγκάλιασε με την ψυχή σου όχι με τα χέρια σου μόνο.


Μια αγκαλιά θα σου δώσει κουράγιο σε μια δύσκολη στιγμή, θα σου απαλύνει τον πόνο, θα σου διώξει τον φόβο, θα σε χαλαρώσει και θα πάρει την ένταση, θα σου φέρει χαμόγελο στα χείλη, θα σου φορτίσει τις μπαταρίες, θα σου δώσει την ώθηση που χρειάζεσαι για να ανταπεξέλθεις σε κάτι δύσκολο, θα σου γεμίσει με γλύκα την ψυχή, θα είναι το βάλσαμο που έχεις ανάγκη.


Αγκάλιασε τον άνθρωπό σου λοιπόν! Μη φοβάσαι, δεν κακομαθαίνουν οι αγκαλιές. Ποτέ δεν έβλαψε η αγάπη. Να μην κρατάς πίσω τα αισθήματά σου. Να τα λες, να τα εκδηλώνεις, να τα χαίρεσαι. Αν τον αγαπάς να του το λες! Λαχταράει η ψυχή του να το νιώσει. Να τον φιλάς, να τον χαϊδεύεις, να του κρατάς το χέρι, να βλέπεις μέσα στα μάτια του. Να τον αγκαλιάζεις! Μόνο καλό του κάνεις. Μα κάνεις καλό και σε σένα. Για σκέψου, αξιολόγησε το συναίσθημα που σου αφήνει μια ζεστή, αληθινή αγκαλιά. Κι ύστερα, έτσι κρατάς και ενισχύεις μια σχέση αγάπης. Οι άνθρωποι έχουν ανάγκη να επιβεβαιώνουν αυτά που τους είναι απαραίτητα. Και είναι τόσο απαραίτητη η αγάπη φίλε μου…


Και πού ‘σαι, μην το αφήνεις για αργότερα. Τώρα!


Μαργαρίτα Τσεντελιέρου

πηγή:thebluez.gr

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη