Ταξίδι στις Σέρρες για αξέχαστες εμπειρίες και αποδράσεις στη φύση - click4crete

Τελευταία άρθρα

            click4crete

Το Blog της Κρήτης

Iraklion Hotel
Οικονομικό ξενοδοχείο στο κέντρο του Ηρακλείου τηλ.κρατήσεσων 2810 281881

Post Top Ad

Responsive Ads Here

Post Top Ad

Σάββατο, 23 Μαρτίου 2019

Ταξίδι στις Σέρρες για αξέχαστες εμπειρίες και αποδράσεις στη φύση
Μια αυθεντική πόλη με χρώμα και ζωντάνια, χαρμάνι φυσικής ομορφιάς, ιστορίας και παράδοσης. Οι Σέρρες, ένα σύγχρονο αστικό κέντρο της Μακεδονίας με σημαντικά αξιοθέατα μέσα στην πόλη και στη γύρω περιοχή, προσφέρονται για διακοπές γεμάτες μοναδικές εμπειρίες.

Στις Σέρρες ή «στα Σέρρας», όπως λένε οι ντόπιοι, θα απολαύσετε βόλτες σε ευρύχωρες πλατείες και πεζοδρόμους, αλλά και εξορμήσεις σε πανέμορφα φυσικά τοπία, ζεστή φιλοξενία και νοστιμιές στα ουζερί και τις ταβέρνες. Θα ανακαλύψετε ψηφίδες από το παρελθόν της πόλης που επέζησε μες στους αιώνες, παρά τις επιθέσεις και πυρπολήσεις εχθρών, και θα δείτε μνημεία αρχιτεκτονικής από την εποχή της οικονομικής και πνευματικής άνθησης των Σερρών στα χρόνια της Τουρκοκρατίας.

Ο παλμός της πόλης χτυπά στην πλατεία Ελευθερίας και στους γύρω πεζοδρόμους. Στην κεντρική πλατεία αξίζει να επισκεφθείτε το Αρχαιολογικό Μουσείο, που στεγάζεται στο εντυπωσιακό Μπεζεστένι, τη σκεπαστή οθωμανική αγορά του 14ου αιώνα, ένα εντυπωσιακό ορθογώνιο κτίριο με έξι σφαιρικούς θόλους. Πρόκειται για ένα από τα τρία στολίδια της ισλαμικής αρχιτεκτονικής που διασώζονται στην πόλη ύστερα από την πυρπόλησή της από τους Βούλγαρους κατά την αποχώρησή τους μετά τον Α΄ Παγκόσμιο πόλεμο.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Post Top Ad