www.CLICK4CRETE.gr


photo by travelstyle.gr


Γιατί όλο και περισσότεροι τουρίστες επιλέγουν τα Χανιά


Η φιλοξενία, τα ξενοδοχεία και τα λοιπά καταλύματα, τα εστιατόρια, οι καφετέριες, τα τοπικά προϊόντα και η αίσθηση ασφάλειας, είναι τα δυνατά σημεία που αφήνουν εξαιρετικά ικανοποιημένους τους τουρίστες, που επισκέπτονται τα Χανιά και την ευρύτερη περιοχή της Δυτικής Κρήτης, ενώ αρνητικές εντυπώσεις αποκομίζουν από τις υποδομές (οδικό δίκτυο, σήμανση), την καθαριότητα και το έλλειμμα πρασίνου.

Η διαπίστωση αυτή αναδεικνύεται από την ετήσια έρευνα για την τουριστική περίοδο του 2018, που παρουσίασε χθες το Μεσογειακό Αγρονομικό Ινστιτούτο Χανίων, σε συνεργασία με το Εργαστήριο Συστημάτων Χρηματοοικονομικής Διοίκησης του Πολυτεχνείου Κρήτης και την Ένωση Ξενοδόχων Χανίων, υπό την Αιγίδα της Περιφέρειας Κρήτης.

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε με τη χρήση ερωτηματολογίων (μεταφρασμένων σε επτά γλώσσες) και προσωπικών συνεντεύξεων στο αεροδρόμιο Χανίων, από τον Μάιο έως και τον Οκτώβριο του 2018. Ομάδα – στόχος ήταν οι επιβάτες τακτικών charter flights και Low Cost. 
Συνολικά συμπληρώθηκαν και δόθηκαν 4.100 ερωτηματολόγια και προσωπικές συνεντεύξεις επιβατών από 20 διαφορετικές χώρες προέλευσης, με τη  συμμετοχή 15 μεταπτυχιακών ερευνητών από χώρες Ε.Ε. για τις ανάγκες της έρευνας

Η Δυτική Κρήτη, σύμφωνα με την έρευνα, αποτελεί ιδανικό οικογενειακό προορισμό, με επαναλαμβανόμενους τουρίστες, ενώ το 95% δηλώνει ότι θα επανέλθει.

Το Ελαφονήσι αναδεικνύεται ως ο νούμερο 1 προορισμός στην περιοχή. Σημαντική αύξηση πραρατηρείται στις επισκέψεις σε Μοναστήρια και Εκκλησίες.
πηγη tornosnews.gr


Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη