www.CLICK4CRETE.gr


Η συνταγή έχει και μπέικον, μπορείτε όμως, αν θέλετε, και να το αφαιρέσετε - το αποτέλεσμα θα είναι μια χορτοφαγική µακαρονάδα µε ξεχωριστή γλυκιά γεύση. Μπορείτε επίσης να την ενισχύσετε µε λίγο ψιλοκοµµένο σέλινο ή σέλερι. 


Υλικά
--500 γρ. φουσίλι
--200 γρ. φακές
--4 φέτες μπέικον ψιλοκομμένο
--1 ψιλοκομμένο κρεμμύδι
--2 σκελίδες σκόρδο
--2 ψιλοκομμένα ή τριμμένα καρότα
--2 τριμμένες ντομάτες
--½ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
--1 κουτ. γλυκού βασιλικό
--1 κουτ. γλυκού θυμάρι
--ελαιόλαδο
--αλάτι
--πιπέρι


Εκτέλεση

1.Βράστε τις φακές χωρίς να τις αλατίσετε για 20 λεπτά και στραγγίστε τες.

2.Παράλληλα, βράστε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό σύμφωνα με το χρόνο που προτείνεται στη συσκευασία τους και στραγγίστε τα.

3.Σοτάρετε σε 3-4 κουταλιές ελαιόλαδο το μπέικον με το κρεμμύδι, το σκόρδο και τα καρότα.

4.Αφήστε τα σε δυνατή φωτιά για λίγα λεπτά και μετά ρίξτε στην κατσαρόλα τις ντομάτες, τις φακές, το θυμάρι, το βασιλικό, 3-4 κουταλιές ελαιόλαδο, λίγο αλάτι και πιπέρι.

5.Αφήστε τα να πάρουν μία βράση για 5 λεπτά, προσθέστε τα ζυμαρικά και το μαϊντανό, ανακατέψτε και σερβίρετε.


ΠΗΓΗ:ethnos.gr

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη