www.CLICK4CRETE.gr






Συναγερμός έχει σημάνει στις ελληνικές αρχές ασφαλείας για να αποτραπεί ενδεχόμενη είσοδος τζιχαντιστών στην Ευρώπη, μέσω των νησιών του Αιγαίου, σε περίπτωση που η τουρκική επίθεση εναντίον των Κούρδων, οδηγήσει στην απελευθέρωση χιλιάδων πρώην μαχητών του ISIS, οι οποίοι βρίσκονται κρατούμενοι σε φυλακές.

Η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών και η αντιτρομοκρατική βρίσκονται σε συνεχή επικοινωνία με τις αντίστοιχες υπηρεσίες ευρωπαϊκών χωρών για τη διασταύρωση στοιχείων και το συντονισμό των ενεργειών τους.





Σύμφωνα με τα στοιχεία που υπάρχουν, περίπου 15.000 μαχητές του ISIS βρίσκονται κρατούμενοι σε φυλακές στις περιοχές που ελέγχονται από τις κουρδικές δυνάμεις. Οι αστυνομικοί έχουν σαφείς εντολές να ερευνούν τις λίστες που έχουν συνταχθεί στην Ελλάδα και την Ευρώπη και περιλαμβάνουν άτομα που έχουν πολεμήσει στο πλευρό του ισλαμικού κράτους. Παράλληλα, έχουν δοθεί εντολές να σχηματίζεται το προφίλ κάθε ατόμου: άνδρα ή γυναίκας και να γίνεται έλεγχος στις ηλεκτρονικές του συσκευές. 

Τον κίνδυνο να βρεθούν τζιχαντιστές στην Ελλάδα δημοσίευσε σε άρθρο του και ο Guardian. Οι Αρχές, πάντως, φοβούνται και επιθέσεις σε τουρκικούς και αμερικανικούς στόχους. Γι' αυτό και οι Αρχές έχουν αυξήσει τα μέτρα φύλαξης τόσο στο Τουρκικό Προξενείο όσο και στην Αμερικανική Πρεσβεία αλλά και σε πολλά ακόμη σημεία και επιχειρήσεις. 

ΠΗΓΗ:dikaiologitika.gr

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη