www.CLICK4CRETE.gr

Η Alpha Bank δίνει πρώτη στους Έλληνες καταναλωτές τη δυνατότητα ανέπαφων πληρωμών σε contactless τερματικά POS, φορώντας απλώς ένα «έξυπνο» ρολόι Garmin – 

Δείτε πώς λειτουργεί η καινοτόμα εμπειρία πληρωμής





Την εποχή του πιο εξελιγμένου τρόπου πληρωμής μπορούν να γνωρίσουν εφεξής (και) οι Έλληνες καταναλωτές. Για πρώτη φορά στη χώρα μας, οι φαν των τεχνολογιών αιχμής θα μπορούν να πραγματοποιούν ανέπαφα τις οικονομικές συναλλαγές, χωρίς να χρειάζεται να έχουν μαζί τους το πορτοφόλι ή το κινητό τους τηλέφωνο. Αρκεί να φορούν το «έξυπνο» ρολόι Garmin.

Πρόκειται για μια νέα καινοτομία στον χώρο των πληρωμών η οποία  έρχεται σε συνέχεια του my Alpha Wallet, του πρώτου ηλεκτρονικού πορτοφολιού για πληρωμές μέσω κινητού τηλεφώνου, το οποίο εισήγαγε πριν από περίπου δύο χρόνια η Alpha Bank.





Οι οδηγίες ενεργοποίησης για όσους διαθέτουν κάρτα Alpha Bank Visa (χρεωστική ή πιστωτική) είναι εύκολες. Με την ενεργοποίηση του Garmin Pay στο smartwatch, ο κάτοχός του μπορεί στη συνέχεια να πραγματοποιεί ανέπαφες πληρωμές με όλα τα contactless τερματικά. Σημειώνεται ότι η εφαρμογή δεν αποθηκεύει τον αριθμό της κάρτας, προς μεγαλύτερη ασφάλεια των δεδομένων του καταναλωτή.

Η διαδικασία ενεργοποίησης είναι απλή και ολοκληρώνεται μέσα σε λίγα λεπτά στο Android ή iOS smartphone του καταναλωτή, με στόχο τη δημιουργία ενός τετραψήφιου αριθμού, ο οποίος θα χρησιμοποιείται κατά τις συναλλαγές.

 Εναλλακτικά, ο χρήστης μπορεί να καλέσει την Τηλεφωνική Εξυπηρέτηση της Alpha Bank, όπου θα γίνει ταυτοποίησή του για να ενεργοποιηθεί η κάρτα στο smartwatch. Με την ολοκλήρωση της διαδικασίας ενεργοποίησης εμφανίζεται μήνυμα στο ρολόι και η τεχνολογική καινοτομία είναι έτοιμη προς χρήση.


ΠΗΓΗ:PROTOTHEMA.GR

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη