«Διδώ»: Έντονη κακοκαιρία έρχεται στην Κρήτη - click4crete

Τελευταία άρθρα

            click4crete

Το Blog της Κρήτης

Post Top Ad

Responsive Ads Here

Post Top Ad

Responsive Ads Here

Δευτέρα, 9 Δεκεμβρίου 2019

«Διδώ»: Έντονη κακοκαιρία έρχεται στην ΚρήτηΤο κύμα κακοκαιρίας "ΔΙΔΩ" αναμένεται να επηρεάσει τη χώρα μας από τις βραδινές ώρες της Δευτέρας 9/12 και από τα νότια, μην αφήνοντας ανεπηρέαστη την Κρήτη με σοβαρή επιδείνωση του καιρού τις επόμενες ώρες, η οποία και θα περιλαμβάνει έντονες βροχές αλλά και καταιγίδες με χιόνια στα ορεινά, θυελλώδεις ανέμους αλλά και πτώση της θερμοκρασίας.

Σύμφωνα με το meteo, τα φαινόμενα που θα συνοδεύουν τη "Διδώ" κατά το διήμερο Τρίτη 10/12 - Τετάρτη 11/12 θα είναι οι κατά τόπους ισχυρές βροχοπτώσεις και καταιγίδες, οι πυκνές χιονοπτώσεις στα ορεινά και οι τοπικά θυελλώδεις άνεμοι.

Επισημαίνεται ότι στο σύνολο της κακοκαιρίας, σε αρκετές περιοχές θα πέσουν σημαντικές ποσότητες βροχής ικανές να δημιουργήσουν προβλήματα.

Μάλιστα αναμένεται στη χώρας μας ένα βαρομετρικό χαμηλό, από τη Νοτιοανατολική Μεσόγειο, το οποίο θα περάσει ανατολικά και την Τρίτη θα βρίσκεται πάνω από την Κρήτη και στο Νότιο Αιγαίο.
Θα δώσει αρκετές βροχές και ιδίως στα νότια, που και θα είναι πιο έντονες.

Στην ελληνική μυθολογία η Διδώ  (πηγή:  wikipedia ) ήταν πριγκήπισσα  της Τύρου, η οποία ίδρυσε την Καρχηδόνα. Όταν έφτασε στη Λιβύη ζήτησε από τους ντόπιους και τον βασιλιά τους Ιάρβα να της επιτρέψουν να χτίσει στην ακτή μία πόλη. Ο Ιάρβας δέχθηκε, υπό τον όρο η πόλη να καταλαμβάνει τόση έκταση όση ένα τομάρι βοδιού. 
Η Διδώ έκοψε το τομάρι σε πολύ στενές λωρίδες και, ενώνοντας τη μία με την άλλη, περικύκλωσε τόσο χώρο, ώστε της έφθασε να κτίσει την Καρχηδόνα και την ακρόπολή της, τη Βύρσα (βύρσος = δέρμα, τομάρι).

ΠΗΓΗ:NEAKRITI.GR

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

Responsive Ads Here