www.CLICK4CRETE.gr


 


Επιστολή αγανάκτησης απο πολίτη που επισκέπτηκε την εκκλησία της Λίνδου και έκοβαν εισιτήριο 3 ευρώ


Η επιστολή:



Τα απαράδεκτα της εκκλησίας στην Λίνδο!


Στις 28 Σεπτεμβρίου 2020 επισκέφθηκα με τους οικείους μου την Λίνδο της Ρόδου και πήγα στην ορθόδοξη εκκλησία της Παναγίας της Λίνδου .


Στον πρόναο υπήρχε ένα τραπέζι με μια μικρή ταμιακή μηχανή αποδείξεων, ένα χαρτί που έγραφε ” Ticket 3 € ” και μια κοπέλα που ήταν η ταμίας .



Σε ερώτηση μου πως είναι δυνατόν για να μπει ένας χριστιανός σε έναν ναό πρέπει να πληρώσει η απάντηση ήταν πως σε όλους τους ναούς στην Ευρώπη υπάρχει είσοδος .



Της απάντησα πως έχω επισκεφθεί πολλές ευρωπαϊκές πρωτεύουσες και σε καμία επίσκεψη μου σε καθεδρικούς ναούς δεν υπήρχε είσοδος με αντίτιμο .


Μετά από αυτό με ενημέρωσε πως τα τρία ευρώ είναι για το μουσείο του ναού το οποίο ανήκει στην αρχαιολογική υπηρεσία .


Την ενημέρωσα πως εγώ θέλω να μπω μόνο στον ναό και όχι στο μουσείο αλλα η απάντηση ήταν κατηγορηματικά αρνητική πως χωρίς εισιτήριο δεν μπορώ να μπω.


Μετά από όλα αυτά πλήρωσα και μπήκα στον ναό όπου αριστερά λίγο πριν το ιερό υπήρχε μια κλειστή πόρτα του μουσείου για το οποίο υποτίθεται πλήρωσα το εισιτήριο . Επέστρεψα στην ταμία και της είπα πως αφού το εισιτήριο είναι για το μουσείο γιατί αυτό είναι κλειστό ; Η απάντηση ήταν πως δεν έχει ρεύμα και δεν μπορεί να επιτρέψει την είσοδο .


Της απάντησα πως αφού το μουσείο δεν είναι ανοιχτό δεν πρέπει να εισπράττει το εισιτήριο για την είσοδο στον ναό και πως πρέπει να επιστρέψει το αντίτιμο .


Της ζήτησα να μου πει το όνομα της καθώς είναι υπάλληλος σε κάποια υπηρεσία αλλα αυτή αρνήθηκε και με έσπρωξε να βγω από τον ναό με μεγάλη αγένεια .


Αμέσως πήρα τηλέφωνο στην Μητρόπολη Ρόδου και ανάφερα το περιστατικό και πάνω-κάτω η απάντηση ήταν ίδια με αυτή της ταμίας και χωρίς αποτέλεσμα. Στον κύριο ( ιερέα ; ) της μητρόπολης του ανέφερα πως θα κοινοποιήσω το θέμα και στο υπουργείο πολιτισμού και ζήτησα το όνομα του. Η απάντηση ήταν ” μπράβο που θέλεις να συκοφαντήσεις την εκκλησία μας ” και μου έκλεισε το τηλέφωνο


Μετά από όλα αυτά ζήτω απαντήσεις στα ερωτήματα μου :

-Γιατί πρέπει να υπάρχει εισιτήριο για την επίσκεψη ενός ορθόδοξου στην εκκλησία ;

-Γιατί κάποιος να πληρώνει εισιτήριο για ένα εκκλησιαστικό μουσείο το οποίο είναι κλειστό ;

-Γιατί δεν υπάρχει μπλοκ αποδείξεων που να αναφέρει το χώρο για τον οποίο πληρώθηκε αντίτιμο εισόδου και η υπηρεσία που το εισπράττει; ( η ταμίας έδινε μια απόδειξη ταμειακής σαν σε μπακάλικο )

-Γιατί ένας υπάλληλος της Μητροπόλεως που πληρώνεται από το ελληνικό κράτος και μια ταμίας άγνωστο ποιας υπηρεσίας αρνούνται να δώσουν το όνομα τους και συμπεριφέρονται με αγένεια ;

Ελπίζω να γίνει έρευνα για το συμβάν και να πάρω κάποιες απαντήσεις


πηγή:rodosreport.gr

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη