www.CLICK4CRETE.gr

 



Είναι ίσως ο πιο... θρυλικός πλανόδιος πωλητής στην Κρήτη. 


Ο λόγος για τον Γιάννη Κοντογιάννη, ο οποιός καθημερινά πηγαίνει και σε άλλη πόλη του νησιού, διαλαλώντας την πραμάτεια του!

Ραδίκια, σταφίδες, ρίγανη, τσάι, αποξηραμένα σύκα, τυριά και ό,τι άλλο μπορεί να φανταστεί κανείς, έχει πουληθεί από τον θρυλικό και αεικίνητο κυρ Γιάννη, ο οποίος ξεκινάει από το χωριό του, τον Αϊμονα Μυλοποτάμου για να έρθει σε επαφή με τον κόσμο και να του πουλήσει τα προϊόντά του, "αλωνίζοντας" πραγματικά κάθε πόλη που επισκέπτεται!

"Κάνω αυτή τη δουλειά πάνω από 55 χρόνια", εξομολογείται ο κ. Γιάννης. «Είμαι γεωργός στο επάγγελμα και εδώ και πάνω από 5 δεκαετίες πηγαινοέρχομαι κάθε μέρα από το χωριό μου, πηγαίνοντας από πόλη σε πόλη. Ο κόσμος με ξέρει πλέον και όπου πάω αγοράζει από εμένα. Με αγαπάνε όλοι» ανέφερε ο ίδιος.


Όπως μας ειπε, η καθημερινή του επαφή με τόσο κόσμο και για τόσα πολλά χρόνια, τον έχει κάνει να καταλαβαίνει τους ανθρώπους από μακριά. "Κόβει το μάτι μου αμέσως και ξέρω τι είναι ο καθένας", επισημανε, μαζεύοντας την πραμάτεια του για να συνεχίσει την προσπάθεια του για να εξασφαλίσει το μεροκάματο, όπως κάθε μέρα...

www.newshub.gr

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη